«ΤΡΕΧΕΙ» Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ Α’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, καθώς «τρέχουν» οι εξελίξεις που αφορούν στη διαδικασία για την απαλλοτρίωση του πασίγνωστου πλέον οικοδομικού τετραγώνου «867 Γ», το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

«Μια εμβληματική απαλλοτρίωση για την πόλη παίρνει σάρκα και οστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος με αφορμή τη συζήτηση και έγκριση ενός ακόμα εξωδικαστικού συμβιβασμού για την απαλλοτρίωση ιδιοκτησίας στο οικοδομικό τετράγωνο 867 Γ (απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο) και ειδικότερα ιδιοκτησίας που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και  Παπαναστασίου.

«Η δημοτική αρχή κινήθηκε με προγραμματισμό και μελετημένες κινήσεις για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο  σημείο που βρισκόμαστε», πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης, υπογραμμίζοντας πως «με την δουλειά και την επιμονή της δημοτικής αρχής, το Πράσινο Ταμείο, ενέκρινε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, εξαιρώντας τους παρόδιους υπόχρεους της απαλλοτρίωσης», για να συμπληρώσει ότι από τους 4 Δήμους της χώρας για τους οποίους το Πράσινο Ταμείο, στα τέλη του 2017, είχε δεσμεύσει χρήματα για απαλλοτριώσεις, ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται στο πιο προχωρημένο στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι σε σύνολο 13 ιδιοκτησιών στο Οικοδομικό Τετράγωνο (Βενιζέλου Απόλλωνος, Ύδρας, Παπαναστασίου) έχουν εγκριθεί τρεις εξωδικαστικοί συμβιβασμοί, άλλοι τρεις βρίσκονται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας, ενώ συνεχίζονται οι επαφές και με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ