Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης με αφορμή την 9η επέτειο από τη δολοφονία του από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α.

Η ένατη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής .Αυγής. συμπίπτει με την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπου δικάζονται οι εφέσεις των χρυσαυγιτών σε μια προσπάθεια ανάκλησης της ιστορικής πρωτόδικης καταδικαστικής για τη Χ.Α. απόφασης της 7ης Οκτωβρίου του 2020.
Εννέα χρόνια τώρα, η οικογένεια του Παύλου με την αρωγή δικηγόρων και αγωνιστών του κινήματος, στέκεται περήφανα στο δημόσιο χώρο. Το αντιφασιστικό κίνημα μέσω κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων και παρεμβάσεων ακολουθεί το δρόμο που ο Παύλος και τόσοι άλλοι αγωνιστές χάραξαν. Το δρόμο του αντιφασισμού, το δρόμο του κινήματος της Ζωής ενάντια σε εκείνο του θανάτου.
Οι εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη συνιστούν την κορύφωση αυτής της προσπάθειας μας, συνιστούν την πεμπτουσία της παρουσίας μας στο δημόσιο χώρο, συνιστούν την μεγάλη μας συλλογική συνεύρεση ενάντια στο φασισμό και όλες τις συμπεριφορές και αντιλήψεις που υφέρπουν στην καθημερινότητα μας και τον τροφοδοτούν.
Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε! Συνεχίζουμε στο δρόμο που με το αίμα του χάραξε ο Παύλος.
Η 18η του Σεπτέμβρη έχει καταγραφεί στην ιστορία ως η ημέρα της σημαντικότερης πολιτικής δολοφονίας στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Ο Παύλος έμεινε, εναντιώθηκε και κοίταξε στα μάτια το κτήνος όπως του άρμοζε .Εκείνο, ριζωμένο μέσα σε πειθήνια ανθρωπάκια, τον σκότωσε και ταυτόχρονα φανέρωσε σε όλη την Ελληνική κοινωνία την πραγματική του όψη.
Το χρωστάμε όλοι και όλες στον Παύλο και στη στάση του και δε θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή τη μέρα. Τη θυμόμαστε και την έχουμε μαζί μας για πυξίδα. Μια πυξίδα που μας φανερώνει τον τρόπο και μας δίνει την δύναμη να μαχόμαστε ενάντια στην Χρυσή Αυγή και κάθε λογής νεοναζιστικό μόρφωμα, σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής, όπου αυτό φιλοδοξεί να υπάρχει.
Είναι χρέος μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι όλες και όλοι να θυμούνται την 18η του Σεπτέμβρη ως τη μέρα που έφυγε ο Παύλος και ως την ημέρα εκείνη που με βία μας φανέρωσε πώς δεν υπάρχει ενδιάμεση οδός : ή με τους φασίστες ή με τη ζωή.
Συνεχίζουμε ακάθεκτοι και είμαστε παρόντες και παρούσες σε κάθε μάχη, μέχρι την εξάλειψη από τον κοινωνικό ιστό οιουδήποτε νοήματος συντηρεί ή εκτρέφει φασίζουσες συμπεριφορές. Δίνουμε το παρόν σε εκδηλώσεις, συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα. Είμαστε παρόντες και στη μεγάλη δευτεροβάθμια δίκη κατά της Χ.Α., που συνεχίζεται στις 28 Σεπτεμβρίου στο Εφετείο Αθηνών.
Καλούμε όλους και όλες σε διαρκή επαγρύπνηση καθώς στο ζοφερό τοπίο που αντιμετωπίζουμε, οι αξίες της αλληλεγγύης και της ελευθερίας συνιστούν το φωτεινό παράδειγμα. Στον τόπο μας ναζί δεν χωράνε.
Στους καιρούς που βιώνουμε είναι επίκαιροι οι στίχοι της Κατερίνας Γώγου :
« Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια.
Στο μυαλό είναι ο Στόχος,
το νου σου ε; »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ