ΚΚΕ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΕΑ»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα “Σοβαρά προβλήματα της στέγης του κτηρίου στο θεραπευτήριο “ΑΡΙΣΤΕΑΣ” στον Αμπελώνα της Π.Ε. Λάρισας” κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, Λ. Κανέλλη και Γ. Μαρίνος, ύστερα και από σχετικό ρεπορτάζ του paidis.com. Στην ερώτησή τους οι 3 βουλευτές αναφέρουν:

«Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, στο θεραπευτήριο “ΑΡΙΣΤΕΑΣ” στον Αμπελώνα Λάρισας παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στη στέγη της δομής.

Στο συγκεκριμένο κτήριο, που καλύπτει μια τεράστια επιφάνεια, υπάρχουν εκ κατασκευής αρκετές στέγες που εφάπτονται η μια στην άλλη. Σε αυτά τα σημεία έχουν εντοπιστεί εδώ και χρόνια προβλήματα στη στεγανότητα της σκεπής.

Οι όποιες παρεμβάσεις υπήρξαν, αποδείχτηκαν πρόχειρες και προσωρινές, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να υφίσταται και να εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους θεραπευόμενους όσο και για τους εργαζόμενους της δομής.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, “το πρόβλημα παραμένει και εν όψει του επερχόμενου χειμώνα μπορεί να κληθούν οι εργαζόμενοι ακόμα μια φορά να αντιμετωπίσουν τα νερά που εισρέουν στο εσωτερικό του κτηρίου με πρόχειρα μέσα ( κουβάδες, κουβέρτες στα πατώματα) ακόμα και με πατέντες της στιγμής.

Είναι πιθανό και φέτος κάποια δωμάτια να τεθούν προσωρινά εκτός λειτουργίας και  κάποια άλλα να καταστούν υπερπλήρη, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας, κυρίως για τους περιθαλπόμενους της δομής.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό στη διοίκηση της δομής, η οποία, όπως αναφέρει, έχει ενημερώσει το Υπουργείο για την ανάγκη επισκευών, όπως και για την ανάγκη χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε, να δρομολογηθεί χωρίς καθυστερήσεις η εκτίμηση-μελέτη της έκτασης του προβλήματος, η εξασφάλιση του αντίστοιχου κονδυλίου και η άμεση αποκατάσταση της στεγανότητας της δομής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ