ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες

«Εδώ και τώρα πραγματικές αυξήσεις για όλους, 13η και 14η σύνταξη αντί για επιδόματα φτώχειας». Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση που οργάνωσαν το πρωί της Τρίτης οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ, στην πόλη της Λάρισας.

Στην συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία χαιρέτισαν ο Γιώργος Παπαδούλης εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Αθανάσιος Καραγώγος, πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπάλληλων, ο Αστέριος Τσούτσας πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιάννης Σκόκας πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Μιχάλης Ζιαζιάς πρόεδρος του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Σκιαδιώτης εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στην ομιλία του ανέδειξε τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων που κωδικοποιούνται στα εξής: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Να αποδίδεται στους αναπήρους ολόκληρη η εθνική σύνταξη. Να ισχύσει η παράλληλη ασφάλιση στους ασφαλισμένους πριν από το 2016. Κατάργηση της παρακράτησης για την Υγεία. Άμεση καταβολή των Δώρων. Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην Υγεία.

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ