ΖΩΗ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ: ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ν. ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Μαραντζίδη “Στη σκιά του Στάλιν – Μια παγκόσμια ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού” διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ και τις εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου).

Για το βιβλίο συζήτησαν: Ζωή Ακριβούλη, οικονομολόγος- μέλος ΔΣ επιμελητηρίου Λάρισας, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Ηρώ Διώτη, υποψήφια βουλευτής του ΜΕΡΑ 25, Νίκος Ράπτης, εκπαιδευτικός, υπ. βουλευτής και ο συγγραφέας Νίκος Μαραντζίδης.

Στην εκδήλωση η κ. Ακριβούλη μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

“‘Το βιβλίο του Νίκου Μαραντζίδη ενημερώνει, εξηγεί, φέρνει στο φως νέες πληροφορίες για την συναρπαστική πορεία του ΚΚΕ από την ίδρυση του ΣΕΚΕ μέχρι το 1957.

Κάτω από την αντικειμενική ματιά του ερευνητή συγγραφέα περνάει όλη η εποποιία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Ενός κινήματος που με την παρουσία του μονοπώλησε το χώρο της Αριστεράς μέχρι τη μεταπολίτευση και την εμφάνιση του ΠΑΣΟΚ . Ακόμα σήμερα με τις αναπόφευκτες αλλαγές στην φυσιογνωμία της που έφερε ο χρόνος και οι συνθήκες, η ελληνική Αριστερά διεκδικεί με αξιώσεις την διακυβέρνηση της χώρας. Απόδειξη της παραγωγικότητας της μήτρας παρά τα λάθη, τις ήττες, τις διασπάσεις. Η Αριστερά στην Ελλαδα σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει σφυγμό και καθορίζει εξελίξεις”.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Δημηνίκου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ