ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΑΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Ένας πολιτισμός που προωθεί την αλληλεγγύη μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης, ενωμένης και ασφαλούς κοινωνίας. Η τέχνη ενισχύει την ανθρώπινη επαφή, ενθαρρύνει την κατανόηση, καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, αυτό ήταν το μήνυμα που αναδείχθηκε την Κυριακή στη σπουδαία συναυλία – αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας που είχε ως στόχο τη στήριξη των πλημμυροπαθών.

Τη συναυλία αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τη Λαρισαία σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, παρακολούθησε πλήθος κάσμου που έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης.

Από την πλευρά τους, οι μουσικοί της ΚΟΑ, ο μαέστρος της Λουκάς Καρυτινός και η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, παραχώρησαν τα πνευματικά δικαιώματα της συναυλίας, ώστε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας να προβούν στη ζωντανή μετάδοσή της στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος (δίπλα από το ωδείο), δίνοντας τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμούσε και δεν βρήκε εισιτήριο.

Τα έσοδα από τη συναυλία, διατέθηκαν για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών.

Η συναυλία

Ένας αιώνας πέρασε από τη γέννηση της απόλυτης ντίβας. Της πιο διάσημης κι αγαπημένης υψιφώνου που με τις σπάνιες φωνητικές κι υποκριτικές ικανότητές της, αποτέλεσε μέτρο σύγκρισης για κάθε νέα λυρική τραγουδίστρια.
Η Λαρισαία διακεκριμένη υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου ερμήνευσε άριες από όπερες στις οποίες η La Divina άφησε το αποτύπωμά της.
Στο πρόγραμμα, κορυφαίες στιγμές του οπερατικού ρεπερτορίου, όπως το “Vissi d’ Arte” από την Τόσκα, το “Tacea la note” από την όπερα Τροβατόρε και το “Oh mio babbino caro”, από το Τζάννι Σκίκι.
Επιπλέον, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμήνευσε γνωστά ορχηστρικά αποσπάσματα από όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Μότσαρτ κά. Στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της, Λουκάς Καρυτινός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ