Στη 18η Γιορτή Πίτας στην Τσαριτσάνη η Ε. Λιακούλη

Στη 18η Γιορτή Πίτας στην Τσαριτσάνη που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο της κωμόπολης και η οποία διοργανώθηκε από τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της:

«Ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου επιφυλάξατε, προσκαλώντας με σε ένα γαστρονομικό θεσμό που μετρά ήδη 18 χρόνια παρουσίας στα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα του Τόπου μας.

Η πολύτιμη αυτή, ετήσια δράση σας ‘’οικοδομεί’’ μία σχέση αγάπης, φιλίας και συνύπαρξης μεταξύ των ντόπιων Ανθρώπων και των επισκεπτών.

Και αυτός ο Τόπος μας , η Τσαριτσάνη, αυτή η κωμόπολη με την σπουδαία ιστορία, τις πλούσιες παραδόσεις και τους δραστήριους κατοίκους αποτελεί στην κυριολεξία ένα ‘’στολίδι’’ του νομού Λάρισας.

Είναι η Τσαριτσάνη που έλαμψε με το ξακουστό σχολείο της και τους λαμπρούς καθηγητές του, την Οικονόμειο Σχολή.

Είναι η Τσαριτσάνη της πλούσιας αντιστασιακής δράσης.

Είναι ο Τόπος που δεν πρέπει να αφήσουμε να μαραζώσει, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας, προκειμένου να συνεχίσει να ανθίζει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει πρωτίστως στις γυναίκες και τα κορίτσια της πόλης, που με αυτόν τον ετήσιο θεσμό μας ξαναφέρνουν κοντά και μας ξανα-συστήνουν με ένα σημαντικό τομέα του τοπικού πολιτισμού, αυτόν της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων.

Αυτός είναι ο σκοπός, άλλωστε, αυτού τους είδους εκδηλώσεων: να ξαναμαζευτούμε ένα καλοκαιρινό βράδυ και να θυμηθούμε ο ένας τον άλλον, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες μας, τις στοχεύσεις μας, καθώς και τους τρόπους με τους όποιους αυτές θα υλοποιηθούν.
Όπως π.χ. στόχος ήταν η φετινή επίσκεψη των παιδιών της Τσαριτσάνης στο CERN, όπου ήρθαν σε επαφή και ανακάλυψαν από κοντά τον κόσμο της προωθημένης επιστημονικής έρευνας, κάνοντάς μας φυσικά όλους και όλες περήφανους.

Γι’ αυτόν τον φιλο-πρόοδο τόπο, αλλά και για την πνευματική προκοπή των παιδιών του, χρέος μας είναι να διατηρήσουμε την Οικονόμειο Σχολή, διασώζοντας παράλληλα την πολύτιμη βιβλιοθήκη του.

Για εμένα προσωπικά αυτό αποτελεί ένα μεγάλο στόχο και πεδίο αγώνα και σε αυτήν την κατεύθυνση –υπενθυμίζω πως – έχω ήδη καταθέσει σχετικό φάκελο στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου το φιλόδοξο αυτό projectνα υλοποιηθεί με τις μέριμνές της.

Ήδη η προμελέτη ετοιμάζεται και εφεξής την ‘’σκυτάλη’’ την παίρνει και ο δήμαρχος, ο κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει αυτό το δίκαιο αίτημα με μεγάλη ευαισθησία και προσοχή.Και εύχομαι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, να έχουμε νέες, σημαντικές εξελίξεις πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Δεσμεύομαι πως θα βρίσκομαι πάντοτε δίπλα στην ιστορική Τσαριτσάνη, από την οποία στέλνω και σήμερα την αγάπη μου και το ειλικρινές ενδιαφέρον μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ