Στα Βρυσιά που «χτυπήθηκαν» από το χαλάζι ο Β. Κόκκαλης

Ο βουλευτής ζήτησε δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις στην πράξη και όχι στα λόγια

Στα Βρυσιά Φαρσάλων που προ ημερών επλήγησαν από σφοδρή χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές περί τα 4.000 στρέμματα βαμβακοκαλλιέργειας βρέθηκε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μαζί με πληγέντες παραγωγούς, ο κ. Κόκκαλης πραγματοποίησε αυτοψία σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, διαπιστώνοντας το μέγεθος του προβλήματος.


Σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Ήρθα στα Βρυσιά για να έχω άμεση εικόνα του προβλήματος που προκάλεσε η νέα χαλαζόπτωση. Η καταστροφή είναι μεγάλη και σε βαθμό, αλλά και σε έκταση. Και έρχεται σε μία περίοδο που τα φαινόμενα είναι αλλεπάλληλα.
Ζητάμε για μία ακόμη φορά από το Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις, αλλά και οι αποζημιώσεις να δοθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα γιατί αυτοί οι αγρότες δεν αντέχουν άλλο. Πρέπει να στηριχθούν για να μείνουν στη γη τους και να καλλιεργήσουν. Η κυβέρνηση από την πλευρά της, οφείλει επίσης να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και όχι να έχει σε εκκρεμότητα σχεδόν τα μισά από τα όσα είχε ανακοινώσει πέρυσι με τον Daniel.

Επίσης, έχω γίνει κουραστικός να τονίζω πως πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του σήμερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ