Πετυχημένη η 2η συνάντηση χορευτικών ομάδων στη Λάρισα

Δείτε τί αναφέρει σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών ομάδων στη Λάρισα παρά τις αντιξοότητες του καιρού που χάλασαν πρόσκαιρα τη γιορτή.

850 φίλοι της παράδοσης είχαν την ευκαιρία μέσα από τους συλλόγους τους να παρουσιάσουν ήθη, χορούς και έθιμα της περιοχής τους. Πέρασαν ένα εποικοδομητικό τριήμερο επισκεπτόμενοι το λαογραφικό και το διαχρονικό μουσείο της πόλης, βιώνοντας παράλληλα τη ζωή της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων, στις 5-6-7 Σεπτεμβρίου 2025.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Σωτήρης Σουλούκος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας του Δήμου Λαρισαίων κ. Φώτης Τζατζάκης κ.α.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος φίλων της παράδοσης ¨Χορόκυκλος¨ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους δύο συμπαραστάτες αυτού του μεγαλεπήβολου εγχειρήματος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Σουλούκο που ήταν αρωγός της προσπάθειας , το Δήμο Λαρισαίων στο πρόσωπο του Δήμαρχου κ. Θανάση Μαμάκου, τον Α/αντιδήμαρχο κ. Θωμά Ρετσιάνη, που στήριξε με θέρμη το εγχείρημα αυτό, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ηρακλή Γερογιώκα, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παπαλέξη Βαγγέλη, τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Αγορίτσα για την καίρια παρέμβαση του για την συνέχεια της διεξαγωγής στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου , τον Δ/ντη του 6ου Λυκείου κ. Παπαμαργαρίτη Βασίλη και τους συνεργάτες του, καθώς επίσης τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Λαρισαίων για το ζήλο και την αυταπάρνηση που έδειξαν να διεξαχθεί ομαλά η μεγάλη γιορτή.

Πολλές ευχαριστίες στις εταιρείες ΕΛΒΑΚ ΑΕ, Del Monte, Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, Μπρέτας ΕΠΕ, ΑΒ Βασιλόπουλος για τη χορηγία τοπικών προϊόντων που δόθηκαν στους φιλοξενούμενους συλλόγους, τα ξενοδοχεία της πόλης που φιλοξένησαν τη διοργάνωση και ιδιαίτερα το ξενοδοχείο DIVANI για τη ζεστή του φιλοξενία τη στιγμή της κακοκαιρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ