Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στη 1.30 μ.μ. διοργανώνει ο σύλλογος Εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού διεκδικώντας μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και σταμάτημα των συμπτύξεων τμημάτων-υπεραριθμίες εκπ/κων.

Στην ανακοίνωση κάλεσμα του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ προχωρά σε σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι /ισσες, σε όλη τη χώρα, να χαρακτηριστούν ως υπεράριθμοι. Μόνο στην περιοχή της Λάρισας δημιουργήθηκαν τεχνητά 85 υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και την ίδια στιγμή υπάρχουν 67 τμήματα μαθητών Δημοτικού και 24 μαθητών Νηπ/γειου με μαθητές από 22 μέχρι 25 και μάλιστα σε αίθουσες πολύ μικρές που δεν τηρούν ούτε τους κανόνες ασφάλειας των παιδιών.

Η λειτουργία υπερπληθών τμημάτων ακόμα και με παιδιά με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που χρειάζονται στήριξη υποβαθμίζει την παιδαγωγική λειτουργία του Δημόσιου σχολείου, καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπ/κών. Ταυτόχρονα το Υπουργείο εντείνει την υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών μέσα από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Στόχος τους είναι με απειλές, εκβιασμούς και διώξεις οι εκπαιδευτικοί να υποταχθούν και να πάψουν να αντιστέκονται στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης ως αγαθού που πρέπει να παρέχεται ισότιμα σε όλους.
Θα μας βρουν ξανά απέναντί τους. Η αξιολόγηση δε θα περάσει ούτε φέτος. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε ακολουθώντας την απόφαση της 93ης Γ. Σ. της ΔΟΕ ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με τα ενιαία κείμενα και με απεργία- αποχή από τηνατομική αξιολόγηση.

Προχωράμε σε μαζική κατάθεση αιτήσεων μονιμοποίησης προς το ΠΥΣΠΕ Λάρισας των νεοδιόριστων συναδέλφων μας του 2020 και 2021 που αντιστάθηκαν στην αξιολόγηση και βρίσκονται σε απεργία αποχή. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, που επιχείρησαν να θέσουν σε ομηρεία χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Θα ακολουθήσουν ομαδικές προσφυγές σε περίπτωση που χρειαστεί. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ο Σύλλογός μας θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά, στον αγώνα απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία και τους εκβιασμούς του Υπουργείου και διοικητικού μηχανισμού.

Καλούμε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να παρευρεθούν στη Δ/νση στην κινητοποίηση προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις του συλλόγου και να πάρουν θέση.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Με τη μαζική συμμετοχή μας να απαιτήσουμε:

• Ανάκληση των αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων.
• Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατατμήσεις με παιδαγωγικά κριτήρια.
• Να δοθούν τώρα όλα τα κενά των σχολείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι περικομμένα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών ούτε στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
• Καμία υπεραριθμία – καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού χωρίς τη θέλησή του. Δεν περισσεύει κανένας-καμία εκπαιδευτικός.
• Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για όλους τους μαθητές/τριες.
• 15 παιδιά στο τμήμα, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία.
• Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ