Η Καρδίτσα υποδέχεται την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού σε μια μεγαλειώδη συναυλία

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 -8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Μια μαγική βραδιά θα ζήσει η Καρδίτσα που θα είναι και φέτος ο απόλυτος προορισμός στη Θεσσαλία για τις καλοκαιρινές συναυλίες της περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, που θα κάνει «απόβαση» στην πόλη για 3η φορά, με τους καλύτερους μουσικούς και σολίστες της, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία, σε μια ονειρική συναυλία με τα ομορφότερα τραγούδια της Ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής .

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου και στο πλαίσιο μιας εξαιρετικής συνεργασίας του Δήμου με το Δίκτυο «Περραιβία» και τον πρόεδρό του κ. Κων/νο Σκριάπα, αλλά και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού ,Περιβάλλοντος και Επιστημών, προσκλήθηκε για 3η φορά η περίφημη αυτή Μπάντα, που έχει κερδίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, με την ποιότητά της, την αισθητική της και τους εξαιρετικούς σολίστες της.

Το Ναυτικό κοντά στους πολίτες της Θεσσαλίας

Το ΓΕΝ και η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , τιμώντας τις δύο προηγούμενες συνεργασίες και την άριστη διοργάνωση και φιλοξενία από τον Δήμο Καρδίτσας και το Δίκτυο «Περραιβία», αποδέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση, αφού, επιπρόσθετα , αφορά την, αναβληθείσα , λόγω των θεομηνιών, συναυλία του Σεπτεμβρίου 2023, δείχνοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία, τον σεβασμό και τη συμπαράσταση του Πολεμικού Ναυτικού προς τους πολίτες της Καρδίτσας, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και υπέστησαν τόσο μεγάλες υλικές ζημιές.

Η καρδιά του Πολιτισμού θα χτυπήσει στην Καρδίτσα

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι τυχεροί βρεθούν στην Καρδίτσα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024,
θα απολαύσουν ένα σπάνιας ομορφιάς θέαμα, που δύσκολα συναντά κανείς, αφού η Μπάντα ΓΕΝ, που πραγματοποιεί μόνο αυστηρά επιλεγμένες εμφανίσεις, θα έλθει στην Καρδίτσα, με όλους τους σημαντικούς σολίστες-μουσικούς της και τους εξαιρετικούς της ερμηνευτές Αλίκη Μαθιουδάκη ( σοπράνο) και Ανδρέα Καραούλη (τενόρο).
Tην καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μπάντας έχουν οι εξαιρετικοί μαέστροι: Πλωτάρχης (Ε) Πέτρος Σαρρής ( Αρχιμουσικός ΠΝ) και Πλωτάρχης (Ε) Ηλίας Παππάς ΠΝ.

Η περίφημη και απίστευτα ποιοτική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.
Σημειώνεται ότι η Μπάντα ΓΕΝ τα τελευταία χρόνια, κατατάσσεται ,πλέον, στις καλύτερες της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση αυτή τελεί υπό την Αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Λάρισας.

Σύντομο ιστορικό της Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού

Η ιστορία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ξεκινά τον Απρίλιο του 1879. Είκοσι οκτώ (28) εθελοντές Μουσικοί
που επιβαίνουν στο πολεμικό πλοίο «ΕΛΛΑΣ» πραγματοποιούν την πρώτη εμφάνιση της Μπάντας του
ΠΝ στην πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα.
Μετά από 17 χρόνια έχοντας αυξήσει το προσωπικό και έχοντας κάνει σημαντικά βήματα προόδου, συμμετέχει στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896. Τον Σεπτέμβριο του 1911 ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης κυβερνήτης του Θωρακισμένου Καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» εγκαθιστά την Μπάντα πάνω στο πλοίο, εμψυχώνοντας έτσι το πλήρωμά του κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913.

Τη σπουδαιότερη και μεγαλύτερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Μπάντας του ΠΝ αποτελεί αναμφισβήτητα η συμμετοχή στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004.
Οι στιγμές χαράς και ελπίδας που απλόχερα χαρίζει σε ιδρύματα με παιδιά που τόσο έχουν ανάγκη να
αισθανθούν ότι η κοινωνία είναι κοντά τους και τα στηρίζει, καθώς και η διασκέδαση που προσφέρει σε πολίτες που
κατακλύζουν τα θέατρα και τις πλατείες όπου εμφανίζεται, είναι το ισχυρότερο κίνητρο για τα στελέχη της μπάντας
του ΠΝ να συνεχίσουν να προάγουν αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα. Τον πολιτισμό.
Αρχιμουσικός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού είναι ο Πλωτάρχης (Ε) Πέτρος Σαρρής .

Πληροφορίες στο Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 E-Mail : perrevianet@gmail.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ