«Οι Θεσσαλοί δημιουργοί στο λαϊκό τραγούδι» στη 17η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων

Ξεκινά αύριο Παρασκευή με συναυλία της Εστουδιαντίνας και του Γιάννη Διονυσίου

Με ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και στο λαϊκό τραγούδι μέσα από έργα Θεσσαλών δημιουργών, με ερμηνευτή τον Γιάννη Διονυσίου και υπό τους ήχους της Εστουδιαντίνας Νέα Ιωνίας, ξεκινά αύριο το βράδυ η 17η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων. Η συναυλία θα δοθεί στην πλατεία Δημαρχείου με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, συμπλήρωσε 25 χρόνια δημιουργικής πορείας στην Ελληνική μουσική, στο Ελληνικό τραγούδι, παρουσιάζοντας το στα μεγαλύτερα θέατρα και πολιτιστικά φεστιβάλ, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και στις 5 ηπείρους, φωτίζοντας πάντα το στίγμα του Ελληνικού πολιτισμού .

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από το Θάνατο του σημαντικότερου δημιουργού στο λαϊκό τραγούδι, του Βασίλη Τσιτσάνη. Με αναφορά σε αυτόν τον κορυφαίο δημιουργό, τον πιο διαχρονικό τραγουδοποιό όλων των εποχών που έλκει την καταγωγή του από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα από τα Τρίκαλα, η Εστουδιαντίνα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα στο λαϊκό τραγούδι, που όπως αποκαλύπτεται, είναι υπόθεση των Θεσσαλών δημιουργών! Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Θόδωρος Δερβενιώτης , Μπάμπης Μπακάλης κ.α .

Μαζί με την Εστουδιαντίνα και τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, θα είναι και ο σημαντικότερος ερμηνευτής του λαϊκού τραγουδιού της νεότερης γενιάς, ο Γιάννης Διονυσίου. Γιατί χωρίς τους Θεσσαλούς δημιουργούς , το λαϊκό μας τραγούδι προφανώς δεν θα υπήρχε.

Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας
Ανδρέας Κατσιγιάννης (καλλιτεχνική διεύθυνση / σαντούρι),
Σωτήρης Μαργώνης (βιολί),
Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν),
Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο),
Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι / λάφτα / λαούτο),
Απόστολος Βαλαρούτσος (κιθάρα),
Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο),
Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο)
Κώστας Μερετάꬬης (κρουστά)

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, στις 8 το απόγευμα, θα λάβει χώρα μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση – διάλεξη με αντικείμενο την μητέρα του μεγάλου ήρωα Αχιλλέα, την θεά Θέτιδα. Η διάλεξη θα λάβει χώρα στην πλατεία Απιδανού, στις 8 το απόγευμα, με ομιλητή τον Διδάκτωρ του Αρχαιολογικού Τουρισμού και Πολιτιστικής Διπλωματίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλη Σπανό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ