6ο Νηπιαγωγείο: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Οινοποιείο Τυρνάβου!

Οι μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου. Είχαν μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδύασε τη μάθηση με τη διασκέδαση. Η επίσκεψη είχε ως στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και να κατανοήσουν την αξία της τοπικής γεωργίας και παραγωγής.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το εσωτερικό του οινοποιείου και είδαν από κοντά τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τη σύνθλιψη των σταφυλιών και την παραγωγή του μούστου και έμαθαν για τα διάφορα στάδια της ζύμωσης και της ωρίμανσης του κρασιού, καθώς και για τον ρόλο των δεξαμενών στην όλη διαδικασία.

Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να συνδεθούν με το φυσικό περιβάλλον, να μάθουν για τη διαδικασία παραγωγής κρασιού και να εκτιμήσουν την παράδοση και τον πολιτισμό που τη συνοδεύουν.

Οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο με καινούριες γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και με την αίσθηση της σημασίας της τοπικής παραγωγής και της αξίας της συνεργασίας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου για την φιλοξενία και την εξαιρετική ξενάγηση!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ