Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Enterprise Greece συναντήθηκε ο Χρήστος Γιακουβής
Την Παρασκευή 10.12.2025 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Χρήστος Γιακουβής επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της Μαρίνο Γιαννόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος τόνισε ότι το Επιμελητήριο Λάρισας προάγει πάντα το παραγωγικό μοντέλο και στηρίζει σθεναρά τις εξαγωγές και την εξωστρέφεια των ΜΜΕ – μελών του και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των 2 Φορέων. Στη συνέχεια, ακολούθησε τεχνική συνάντηση με τον κ. Aντώνη Γραβάνη, Διευθυντή Μικρομεσαίων Πελατών και υπεύθυνο για τη διοργάνωση της εθνικής συμμετοχής στις μεγαλύτερες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις στον κόσμο και τα στελέχη της Εταιρίας κα Κατερίνα Αναγνωστοπούλου και Ευφροσύνη Ζωγοπούλου.

Επίσης, συμφωνήθηκε η υλοποίηση στη Λάρισα σεμιναρίων εξαγωγών από τα στελέχη της Entreprise Greece, που θα αποτελέσουν πραγματικό εργαλείο για τον σύγχρονο επιχειρηματία ο οποίος θέλει να απευθυνθεί στις αγορές του εξωτερικού. Μέσω της παρεχόμενης κατάρτισης η μικρομεσαία εν δυνάμει εξαγωγική επιχείρηση θα ανοίξει το δρόμο για τις διεθνείς αγορές, χτίζοντας μια πραγματική κουλτούρα εξωστρέφειας και προσφέροντας προστιθέμενη αξία τόσο στην ίδια την επιχείρηση όσο και στην Ελληνική Οικονομία.
Τέλος, δόθηκε έμφαση στη συνδιοργάνωση επιχειρηματικών κλαδικών αποστολών, εργαλείο μεγάλης αποτελεσματικότητας για τη μικρομεσαία τοπική επιχείρηση, αφού επιτρέπει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας με αξιόλογους αγοραστές του εξωτερικού, προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος εξαγωγής των προϊόντων της.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
























