«ΑΝ Μ’ ΑΚΟΥΣ, ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΕΙΣΜΟΣ», το νέο έργο του Λαρισαίου καλλιτέχνη Χρίστου Χαλικιά
Ο Χρίστος Χαλικιάς παρουσιάζει το ΑΝ Μ’ ΑΚΟΥΣ, ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΕΙΣΜΟΣ, μια performance–installation που εστιάζει σε ένα θεμελιώδες και αμείλικτο ερώτημα:
τι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο όταν κανείς δεν τον ακούει;
Βασισμένο στον ήχο, την κίνηση και το φως, το έργο απομακρύνεται από τον λόγο και επιλέγει το σώμα ως κύριο φορέα νοήματος.
Η δράση εξελίσσεται μέσα από φυσική ένταση, ηχητικές δονήσεις και μεταβαλλόμενα φωτιστικά πεδία, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου η πίεση συσσωρεύεται και η μεταμόρφωση καθίσταται αναπόφευκτη.
Ο χώρος αλλοιώνεται σταδιακά.
Ο θεατής γίνεται μάρτυρας μιας προσωπικής ρήξης — όχι ως θέαμα, αλλά ως εμπειρία.
Χωρίς εξάρσεις και δραματουργικές ευκολίες, το έργο προσεγγίζει τη σιωπή ως πραγματική συνθήκη ζωής.
Το ΑΝ Μ’ ΑΚΟΥΣ, ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΕΙΣΜΟΣ μιλά για την απώλεια επικοινωνίας, για τη συναισθηματική συμπίεση και για εκείνο το σημείο όπου η εσωτερική αντοχή καταρρέει.
Όχι ως δράμα, αλλά ως κατάσταση.
Μια υπενθύμιση ότι ό,τι δεν εκφράζεται δεν εξαφανίζεται — απλώς συσσωρεύεται, μέχρι να σπάσει.
Συνεχίζοντας τη διαρκή του έρευνα πάνω στο σώμα, τη σιωπή και την αντοχή, ο Χαλικιάς υπογράφει ένα έργο λιτό, σκοτεινό και απολύτως παρόν.
Σύλληψη – Κείμενο – Σκηνοθεσία – Εικαστική Σύνθεση & Σκηνικός Σχεδιασμός
Χρίστος Χαλικιάς
Ηχητικός Σχεδιασμός & Σύνθεση Ήχων
Σταύρος Φώσκολος / Γιάννης Χριστοδουλάτος / Sweetspot Productions
Φωτιστική Επιμέλεια
Ορέστης Πουλάκης
Φωνή
Ευαγγελία Ζώτου / Χάρης Κόκκινος
Βοηθός Σκηνοθέτη
Γεωργία Σιδέρη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Χώρος
Θέατρο Lib’ro
Οδός Κυψέλης 15, Κυψέλη – Αθήνα
Ημέρες & Ώρες
Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή | 21:00
Διάρκεια έως 14 Μαρτίου 2026
Προπώληση
more.gr
Επικοινωνία
6978 104737, 6982 989103
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
























