Δράση για την 6η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Την υλοποίησε το δίκτυο Νηπιαγωγείων

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, το Δίκτυο Νηπιαγωγείων που αποτελείται από το 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και 7ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, το 3ο Νηπιαγωγείο Αμπελώνα, το Νηπιαγωγείο Αργυροπουλίου και το 27ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, υλοποίησε μια ξεχωριστή δράση στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Ζωντανεύω τις κούκλες… μαθαίνω, εκφράζομαι, δημιουργώ».

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση της σχολικής και τοπικής κοινότητας σχετικά με το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, καθώς και η καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η συνεργασία και η φιλία. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και να στείλουν το δικό τους δυνατό μήνυμα κατά της βίας.

Στην πλατεία, όλα τα νηπιαγωγεία ανάρτησαν τις αφίσες που δημιούργησαν τα παιδιά με θέμα την βία και τον σχολικό εκφοβισμό, μετατρέποντας τον χώρο σε ένα πολύχρωμο μήνυμα ελπίδας και συνεργασίας. Στη συνέχεια, τα παιδιά σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο κρατώντας από ένα μπαλόνι και ένωσαν τις φωνές τους φωνάζοντας δυνατά τα δικά τους συνθήματα:

«ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ»
«ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ – ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ»
«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ – ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
«ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ»

Η δράση κορυφώθηκε όταν τα παιδιά έσπασαν τα μπαλόνια τους, στέλνοντας ένα συμβολικό και ηχηρό μήνυμα προς όλους: Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει. Με αυτή τη συμβολική πράξη, τα παιδιά έδειξαν ότι η σιωπή απέναντι στη βία πρέπει να σπάσει.
Με τις παιδικές φωνές να γεμίζουν την πλατεία, τα παιδιά απέδειξαν πως ακόμη και οι πιο μικροί μπορούν να στείλουν τα μεγαλύτερα μηνύματα: η βία δεν έχει θέση στο σχολείο και στη ζωή μας.
Ευχαριστίες απευθύνονται στον Δήμο Τυρνάβου, ο οποίος στήριξε έμπρακτα την πρωτοβουλία των σχολείων, παρέχοντας ό,τι χρειάστηκε ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία η δράση στην κεντρική πλατεία της πόλης.
ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΑΝ ΑΠΛΩΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ· ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΒΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Τα πιο δημοφιλή Σήμερα

Τελευταία Νέα