ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

σαμαραςΤη μεσαία τάξη και την ανάγκη να την υπερασπιστούν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που σαρώνουν την Ευρώπη, θυμήθηκε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στη αμερικανοεβραϊκή επιτροπή στις Βρυξέλλες.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας να σαρωθούν. Δεν μπορούμε να είμαστε καν αδιάφοροι όταν αυτό συμβαίνει στους γείτονές μας. Γιατί όταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται. Κι αυτό μπορεί, όχι μόνο να είναι ολέθριο για μια δημοκρατία, αλλά και πολύ μεταδοτικό και προς όλες τις άλλες» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ξεκινώντας έστω και από το εξωτερικό τον προεκλογικό του αγώνα, αφού είναι πλέον κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Ετσι ο πρωθυπουργός χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τη μεσαία τάξη, ξεκινά την επιχείρηση παραπλάνηση του λαού με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων στο κόμμα του και στο δεκανίκι του, το ΠΑΣΟΚ, ώστε να ξανακυβερνήσουν συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο.

Και ήλθε αυτό το όψιμο ενδιαφέρον και η ανησυχία του κ. Σαμαρά για τη μεσαία τάξη, όταν μικρομεσαίοι και φτωχοί μικροεπαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους σε φόρο εισοδήματος, τον οποίο καθιέρωσε μόλις πέρυσι η κυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι ενόψει εκλογών δείχνουν να ανησυχούν για τους μικρομεσαίους που έχουν διαλύσει.

Μιλάει σήμερα ο κ. Σαμαράς για τη μεσαία τάξη όταν ένα ολόκληρο χωριό, κυρίως μικρομεσαίων, έχει αυτοκτονήσει μην αντέχοντας τα αδιέξοδα που προκάλεσαν οι πολιτικές του κ. Σαμαρά και των προκατόχων του.

Ενδιαφέρεται για τη μεσαία τάξη ο κ. Σαμαράς όταν τα λουκέτα έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας στην ελληνική αγορά, οι ανασφάλιστοι μικρομεσαίοι δεν έχουν ούτε ασπιρίνη, οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις, και τα χρέη των επιτηδευματιών και των ιδιοκτητών ακινήτων προς την εφορία αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Να, κύριε Σαμαρά, συμφωνούμε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί και να στηριχθεί η μεσαία τάξη, αλλά όταν έπρεπε να την στηρίξετε, εσείς την καταστρέψατε. Προς τι λοιπόν τώρα το …ενδιαφέρον σας και η …αγωνία σας;

Δυστυχώς για εσάς και τους συνεταίρους σας, οι μικρομεσαίοι ζουν στο πετσί τους τις συνέπειες των πολιτικών σας, και σύντομα θα σας στείλουν στα σπίτια σας μήπως και αναλογιστείτε τότε το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράξατε σε βάρος της χώρας και του λαού, και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα για όλους, και ειδικά για τη μεσαία τάξη για την οποία τώρα δήθεν ενδιαφέρεστε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ