Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΟΤΕ;

diodiaΤη δική του αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα τιμητική για τον ίδιο παρέμβαση στο θέμα των διοδίων έκανε χθες ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος ενώνοντας τη φωνή του με τις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων και των φορέων της περιοχής που κυριολεκτικά είναι στο πόδι και πάλι το τελευταίο διάστημα λόγω της έναρξης λειτουργίας των παράπλευρων σταθμών.

«Μαζί με τη φωνή διαμαρτυρίας των φορέων της Φθιώτιδος και του λαού για την αύξηση των διοδίων και την απαράδεκτη καθημερινή φορολόγηση στην διακίνηση των πολιτών, ενώνω και τη δική μου φωνή ως εκπροσώπου του Ιερού Κλήρου και του λαού και καταθέτω την αγανάκτηση όλων μας για την άσπλαχνη και παράλογη μεταχείριση εκ μέρους της πολιτείας των διερχομένων δια της εθνικής οδού αλλά κυρίως των κατοίκων της περιοχής μας, οι οποίοι καταδικάζονται σε αναγκαστικό περιορισμό των κινήσεών τους και σε ουσιαστική απομόνωση από το κέντρο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλαος, δείχνοντας αναμφισβήτητα ότι ο ρόλος της κλήρου δεν περιορίζεται στα λατρευτικά καθήκοντα ή στο κήρυγμα σκοταδιστικών ιδεών.

Παράλληλα προκαλεί σε όλους εμάς εδώ στη Θεσσαλία απορίες για τη στάση των δικών μας μητροπολιτών οι οποίοι φαίνεται ότι παραμένουν απομονωμένοι στον κόσμο τους μακριά από τα εγκόσμια προβλήματα αδιαφορώντας για το αν σκοτώνονται αθώοι στους παράδρομους επειδή δεν μπορούν δεν πληρώσουν τα υπέρογκα τέλη διοδίων.

Γιατί άραγε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου δεν έκανε κάποια δήλωση;

Γιατί οι μητροπολίτες Δημητριάδος, Ελασσώνος, Θεσσαλιώτιδος, Τρίκης κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί;

Οι φορείς (βίντεο)

Και για να μην ξεχνάμε και τους φορείς της Φθιώτιδας που δείχνουν το δρόμο πρέπει να πούμε ότι με επιεκφαλής τους δημάρχους της περιοχής ξεσηκώθηκαν σε αντίθεση με τους εδώ φορείς που αρκούνται σε συσκέψεις και σε ευχολόγια.

Ας παραδειγματιστούν από τη δήλωση του δημάρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου:

«Ας αφυπνιστεί ο κόσμος και ο καθένας ας κάνει αυτό που του

αναλογεί, γιατί αλλιώς πραγματικά σε λίγο πάμε για το Ζάλογγο…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ