ΟΙ ΚΡΑΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ

ΤΟ μυστήριο για το πώς τα αεροπλάνα και τα πλοία εξαφανίζονται στο περιβόητο τρίγωνο των Βερμούδων μπορεί τελικά να έχει λυθεί.

521Για δεκαετίες, μεγάλα αεροσκάφη εξαφανίζονται χωρίς ίχνος όταν εισέρχονται στο τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε εξήγηση. Αλλά τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι τεράστιοι κρατήρες που ξαφνικά εμφανίστηκαν στη Σιβηρία κατά τη θερινή περίοδο,  μπορούν να εξηγήσουν το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων.

Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίστηκαν ότι οι τρύπες προκλήθηκαν από μετεωρίτες, από αδέσποτους πυραύλους του ρωσικού στρατού, ή ακόμη και από εξωγήινους.

Αλλά σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το πιο πιθανόν είναι να έχουν προκληθεί από εκρήξεις από υδρίτες αερίων, που επίσης θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για την εξαφάνιση πλοίων και αεροπλάνων στις Βερμούδες.

Μιλώντας στο TheSiberianTimes, ο Ρώσος επιστήμονας Ιγκόρ Yeltsov είπε: «Υπάρχει μια θεωρία ότι το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι αποτέλεσμα των αντιδράσεων των ένυδρων αερίων.

«Όταν τα ένυδρα αέρια αποσυντίθενται, το παγωμένο μεθάνιο μετατρέπεται σε αέριο.

»Τότε συμβαίνει ό,τι και με μια χιονοστιβάδα, ή μια πυρηνική αντίδραση, παράγονται τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου.

»Αυτό ανεβάζει τη θερμοκρασία στον ωκεανό, και τα πλοία βυθίζονται στα νερά του αναμιγνύονται με τις τεράστιες ποσότητες μεθανίου.

»Η ίδια διαδικασία γεμίζει τον αέρα με μεθάνιο, πράγμα που καθιστά την ατμόσφαιρα εξαιρετικά ταραχώδη και οδηγεί σε συντριβές αεροσκαφών.»

Τα ένυδρα αέρια είναι παγωμένες μορφές νερού που περιέχουν μόρια αερίου, κυρίως μεθάνιου.

Υπάρχουν σε μονίμως παγωμένες περιοχές όπως τη βόρεια Σιβηρία, αλλά και κάτω από τους ωκεανούς σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Ο Επιστήμονας Vladimir Potapov πρόσθεσε: «Το κύριο στοιχείο – και αυτή είναι η θεωρία της εργασίας μας για να εξηγήσουμε τον κρατήρα Yamal – ήταν η απελευθέρωση των ένυδρων αερίων.

“Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ένυδρα αέρια, τόσο στο βαθύ στρώμα, αρκετές εκατοντάδες μέτρα κάτω, αλλά και κοντά στην επιφάνεια.”

Πιστεύεται ότι η ζέστη του καλοκαιριού έλιωσε τα στρώματα με τα παγιδευμένα αέρια κάτω από την επιφάνεια, προκαλώντας την εμφάνιση των κρατήρων στη Σιβηρία.

Μία από τις περιοχές όπου εμφανίστηκαν οι τρύπες, ονομάζεται Yamal, και μεταφράζεται ” Το τέλος του κόσμου”.

Η φράση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί και για να περιγράψει το Τρίγωνο των Βερμούδων.

Οι πρώτες καταγγελίες για τις ασυνήθιστες εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων έγιναν το Σεπτέμβριο του 1950.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ