ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ 469 €/Τ.Μ.

Επιστολή της διοίκησης του ΕΚΛ προς τον υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη

εκλΣτις 3 Μαρτίου 2015, στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε μαζί σας ως Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας με την παρουσία και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη», ανάμεσα στα θέματα που θέσαμε, ήταν το ζήτημα που σχετίζεται με την παράδοση των παραχωρητηρίων στους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών «Μελίνα Μερκούρη» στη Γιάννουλη Λάρισας.

Συγκεκριμένα είχαμε ζητήσει, να χρεωθεί το τ.μ του κάθε διαμερίσματος με την τιμή των 389 ευρώ που ήταν η αρχική κοστολόγηση και όχι των 469 ευρώ που μπήκε αργότερα, να επεκταθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δόσεων από 240 σε 360 μηνιαίες δόσεις, να παγώσει η καταβολή των δόσεων χωρίς επιπτώσεις για όσους άνεργους αδυνατούν να πληρώσουν και η αποπληρωμή να ξεκινήσει από 1/1/2016.

Όπως μας είπατε, θεωρείτε λογικά τα αιτήματα και θα τα εξετάζατε συγκεκριμένα και θα μας απαντούσατε σε εύλογο διάστημα ποια θα ικανοποιηθούν.

Αντι όμως απάντησης στα αιτήματα που θέσαμε, από την Παρασκευή 20 Μαρτίου, αποστέλλονται ειδοποιητήρια από τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους για να παραλάβουν τα παραχωρητήρια με την τιμή που έχει ορισθεί μεταγενέστερα από τον ΟΑΕΔ των 469 ευρώ και να ξεκινήσει η καταβολή των δόσεων από 1/7/2015. Αυτό θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο ως πρακτική, την στιγμή που εκκρεμεί η απάντησή σας.

Ζητάμε να σταματήσει άμεσα αυτή η διαδικασία και να προχωρήσετε στην ικανοποίηση των αιτημάτων που θέσαμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ