Μια εξαιρετική ομιλία από τον κ. Βασίλειο Σπανό, Λέκτορα Αρχαιολογικού Τουρισμού & Πολιτιστικής Διπλωματίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με σημαντική διάδραση και έντονο ενδιαφέρον από τους παρευρεθέντες, έλαβε χώρα την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 στο υπέροχο θεατράκι του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης
στο πλαίσιο των λαογραφικών δράσεων «Μήγαρις είναι Άνοιξις, Μήγαρις Καλοκαίρι;» που διοργανώνονται από τη Δημοτική Βιβλιοθηκη Ραψάνης σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας «Ξενώνας Ραψάνης» και τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης.
Με θέα το Αιγαίο, ο δεινός ομιλητής και το ιδιαίτερα προσεκτικό ακροατήριο έκαναν έναν ωραίο περίπατο στη μυθολογία, την ιστορία και στις εμβληματικές περιοχές του αρχαίου κόσμου, αναρωτήθηκαν, προβληματίστηκαν και συζήτησαν για τις δυνατότητες προβολής της περιοχής της Ραψάνης.
Και όπως ήταν και ο τίτλος της ομιλίας, «Διόνυσος, ο θεός που διαλύει τα όρια», όντως έγινε μια προσπάθεια να διαλυθούν τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και των σχεδίων και ιδεών για την καλύτερη προώθηση της Ραψάνης στο μέλλον. Μια όμορφη βραδιά έδωσε μια ευκαιρία μέσω της δύναμης της μυθολογίας για αναστοχασμό και επανασχεδιασμό της προβολής του χωριού.
Στο τέλος της βραδιάς η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης, κα. Βλαχοστέργιου Ευαγγελία τίμησε τον κο. Σπανό Βασίλειο με μια πλακέτα για την συμβολή του στην εμβριθή αναδίφηση της θεσσαλικής μυθολογίας και εκφράστηκε η ελπίδα να υπάρξουν ανάλογες δράσεις στο μέλλον.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τις/τους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες και ελπίζουμε να συναντηθούμε με χαρά και στις επόμενες δραστηριότητες.
Τα τελευταία Νέα
