Σοκ στις Φυλακές Δομοκού – Ισοβίτης άρπαξε όπλο και σκότωσε για να σώσει αρχιφύλακα!
Το μακελειό έγινε μπροστά στον Αλκέτ Ριζάι, ο οπίος έγινε ευρέως γνωστός λόγω της συμμετοχής του στις θεαματικές αποδράσεις με ελικόπτερο του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές.
Σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφικό θρίλερ εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (15.02.2026) στις Φυλακές Δομοκού, όταν ένας Έλληνας ισοβίτης έπεσε νεκρός ύστερα από αιματηρό επεισόδιο μέσα στο αρχιφυλακείο.
Πώς ξεκίνησαν όλα
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Έλληνας ισοβίτης – καταδικασμένος για διπλή δολοφονία στη Ζάκυνθο – εισέβαλε οπλισμένος με πιστόλι στο αρχιφυλακείο με στόχο να επιτεθεί στον αρχιφύλακα.
Εκείνη τη στιγμή, στον χώρο βρίσκονταν ακόμη δύο κρατούμενοι:
-
Ένας Βούλγαρος ισοβίτης, καταδικασμένος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Τζον Μακρής το 2018 στη Βούλα.
-
Ο Αλκέτ Ριζάι.
Η μοιραία ανατροπή
Κατά τους ισχυρισμούς των κρατουμένων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Βούλγαρος ισοβίτης όρμησε πάνω στον ένοπλο Έλληνα για να προστατεύσει τον αρχιφύλακα. Στην πάλη που ακολούθησε, φέρεται να του άρπαξε το πιστόλι και να τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Η εκδοχή αυτή βρίσκεται υπό διερεύνηση.
Το μεγάλο ερώτημα: Πώς μπήκε το όπλο στη φυλακή;
Το πλέον σοκαριστικό στοιχείο της υπόθεσης είναι η παρουσία πυροβόλου όπλου εντός των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Κλιμάκιο της Δίωξης Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα μετέβη άμεσα στις Φυλακές Δομοκού και ανέλαβε την έρευνα.
Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις και εξετάζουν:
-
Πώς βρέθηκε το πιστόλι μέσα στη φυλακή
-
Αν υπήρξε συνεργός
-
Εάν επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια
Οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής προέρχονται από το ΑΠΕ – ΜΠΕ και από μαρτυρίες κρατουμένων, ενώ η επίσημη εικόνα αναμένεται να διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας.
Το περιστατικό προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των σωφρονιστικών καταστημάτων και αναμένεται να πυροδοτήσει πολιτικές και διοικητικές εξελίξεις.
Η υπόθεση παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
























