Πρέσβη για εξωγήινους ορίζει ο ΟΗΕ

Στην κ. Mazlan Othman, αστροφυσικό από τη Μαλαισία, θα πρέπει να απευθυνθούν οι εξωγήινοι, όταν και αν έρθουν σε επαφή μαζί μας, και ζητήσουν «να τους πάμε στον αρχηγό μας». Η κ. Mazlan Othman, που τώρα είναι επικεφαλής του τμήματος για «Θέματα Απώτερου Διαστήματος» του ΟΗΕ, θα αναφέρει λεπτομέρειες του νέου ρόλου που της προτείνουν, στο συνέδριο του Royal Society, το οποίο θα γίνει στο Buckinghamshire, την επόμενη εβδομάδα.

Η 58χρονη αστροφυσικός θα πει στο συνέδριο ότι μια τέτοια κίνηση γίνεται αυτή την περίοδο, εξαιτίας… της πρόσφατης ανακάλυψης ότι εκατοντάδες πλανήτες περιφέρονται γύρω από τα άστρα, πράγμα που κάνει την ύπαρξη εξωγήινων πιο πιθανή από ποτέ.

Η κ Othman πιστεύει ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί μια πιο ανεκτική προσέγγιση για τους εξωγήινους.

Στον αντίποδα αυτής της προσέγγισης βρίσκονται οι απόψεις του καθηγητή Stephen Hawking, ο οποίος υποστηρίζει ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στους εξωγήινους. Συγκεκριμένα λέει: «φαντάζομαι ότι ζουν σε τεράστια διαστημόπλοια, αφού προηγουμένως έχουν εξαντλήσει όλους τους φυσικούς πόρους του πλανήτη τους. Το αποτέλεσμα για όλους εμάς θα είναι αντίστοιχο με την αποβίβαση του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική, που δεν είχε καλή εξέλιξη για τους αυτόχθονες Αμερικανούς»

Πηγή: Telegraph.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ