50 ΙΤΑΛΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ – ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

ΠΑΠΑΣ - ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΚαθώς ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει να ακροβατεί σε λεπτό σχοινί, από τη μία καλώντας να σταματήσει η δίωξη των Χριστιανών στο Ιράκ, και από την άλλη ευλογώντας τις Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά του ισλαμικού κράτους (επίσης γνωστού ως «χαλιφάτου», ή ISIS, ή ISIL), υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την ασφάλειά του.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εφημερίδα IlTempo δημοσίευσε μια ανησυχητική έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται “στο στόχαστρο” της ISIS επειδή “φέρει ψευδή μαρτυρία” κατά του Ισλάμ. Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές εντός της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών της Ιταλίας, και βλέποντας την αισθητά αυξημένη ασφάλεια στη Ρώμη, η έκθεση λέει ότι η ISIS σχεδιάζει να «θερμάνει» λίγο τα πράγματα, “αυξάνοντας την αντιπαράθεση» με την Ευρώπη, και συγκεκριμένα τον Πάπα Φραγκίσκο, το “μεγαλύτερο εκφραστή της χριστιανικής θρησκείας”.

“Το Βατικανό παρά την αυξανόμενη ανησυχία στην Ιταλία, προσπάθησε να «ηρεμήσει» λίγο τα πράγματα χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις ανησυχίες και σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο ο Πάπας που κινδυνεύει. “Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία στο Βατικανό” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Federico Lombardi.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον πενήντα Ιταλοί, που στρατολογήθηκαν μέσω διαδικτύου και πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Οι περισσότεροι προέρχονται από τη βόρεια Ιταλία, ιδιαίτερα τη Μπρέσια, το Τορίνο, τη Ραβέννα, την Πάντοβα και τη Μπολόνια, καθώς και μικρές πόλεις της περιοχής Veneto, αλλά και από τη Ρώμη και τη Νάπολη.

Σχεδόν τέσσερις στους πέντε Ιταλούς έχουν πρόσφατα προσηλυτιστεί στο Ισλάμ, ενώ μερικοί είναι μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Σήμερα, όλοι βρίσκονται στη Συρία και το Ιράκ, έτοιμοι να πεθάνουν για το τζιχάντ, τον ιερό πόλεμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ