ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Δεν υπάρχει θέμα με τον Φ. Σαχινίδη ξεκαθάρισε από τη Λάρισα ο υφ. Ανάπτυξης Οδ. Κωνσταντινόπουλος

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο πραγματοποιήθηκε απόψε, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λάρισας, η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Η Ελλάδα στο δρόμο της μετα-Μνημόνιο εποχής και η Δημοκρατική Παράταξη».

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο υφ.Ανάπτυξης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «… μετά από 5 χρόνια θυσίες βρισκόμαστε πλέον στο δρόμο προς την έξοδο από το μνημόνιο. Κύριο μέλημά μας από δω και στο εξής είναι η απασχόληση, μέσα όμως από παραγωγικές διαδικασίες».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε ότι ο κόσμος εξακολουθεί να περιμένει από τη Δημοκρατική Παράταξη, δεν δίστασε να παραδεχτεί ωστόσο ότι «… δεν είμαστε στο 45%.Είμαστε στο 8% και αυτό είναι η πραγματικότητα».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπαντώντας σε ερώτηση του paidis.com σχετικά με την παραίτηση Σαχινίδη από τομεάρχης οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι αυτή έγινε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς να τεθεί κανένα θέμα πολιτικής διαφωνίας.

«Το σχόλιό μου είναι πως όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

PONY και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Μιλώντας για το πρόσφατο ζήτημα επανεκκίνησης της παραγωγικής διαδικασίας για το περίφημο PONY δήλωσε ότι «… αυτό που χρειάζεται είναι παραγωγική ανασυγκρότηση. Κάναμε κινήσεις ώστε το συγκεκριμένο όχημα να πάρει πιστοποίηση από τους ελληνικούς κρατικούς φορείς».

Αναφορικά με το Εξοικονομώ κατ’ οίκον ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστήριξε τα εξής: “ Για το πρόγραμμα εξασφαλίστηκαν 100 εκ. ευρώ ώστε να καλυφθεί το σύνολο 10.000 δικαιούχων, ενώ σε 15 μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. Παράλληλα δε, γίνεται προσπάθεια ώστε από τη νέα προγραμματική περίοδο να πληρωθούν και οι νέες αιτήσεις που ξεπερνούν τις 15.000».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο περιθώριο της Νομαρχιακής Συνέλευσης ο κ. Κωνσταντινόπουλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων, οι οποίοι και ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο για το συνταξιοδοτικό ενώ στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στη Λάρισα αύριο θα έχει επαφές με οικονομικούς και επιχειρηματικούς φορείς της περιοχής (ΣΘΕΒ, Επιμελητήριο κλπ.), αλλά  και σχετικές επαφές για το ζήτημα της Κάρλας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ