ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ-ΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ «ΦΙΛΑΘΛΟΥ»

Μνήμες του παρελθόντος έφερε η δολοφονική ενέργεια Λαρισαίου ανεγκέφαλου, που κάνει ήδη το γύρο των ΜΜΕ, με τη ρήψη φωτοβολίδας ευθείας βολής κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο παιχνίδι της ΑΕΛ με τη Λαμία στο ΔΑΚ της γειτονικής πόλης.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα οι υγιείς φίλαθλοι της ΑΕΛ με το όνομα του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπλιώνα χαραγμένο στη μνήμη τους αποδοκίμασαν την ενέργεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας αναμένεται η ταυτοποίηση του δράστη από κάμερες του γηπέδου αλλά και μέσω των πλάνων του καναλιού που κάλυπτε τηλεοπτικά την αναμέτρηση.

Την ίδια ώρα η απαράδεκτη ενέργεια αφήνει εκτεθειμένη την ΠΑΕ που ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με νέες κατηγορίες αλλά και τον Ηρακλειώτη ρέφερι Φουκάκη που ελέγχεται για πλημμελή πειθαρχικό έλεγχο καθώς σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό κώδικα σε περίπτωση ρίψης φωτοβολίδας ευθείας βολής ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και χωρίς προειδοποίηση.

Αναλυτικότερα για την προβλεπόμενη ποινή ορίζονται τα εξής: “Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Στην περίπτωση αυτή η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α. χρηματική ποινή από σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες”.

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για το ίδιο ακριβώς άρθρο βάση του οποίου τιμωρήθηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις ο Ατρόμητος και ο Ολυμπιακός σε παιχνίδια της Super League, αν και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο διαιτητής της αναμέτρησης Φουκάκης δικαιολογεί την απόφασή του για μη διακοπή του αγώνα περιγράφοντας φωτοβολίδα «καμπύλης τροχιάς» κάτι που ρίχνει… στα μαλακά την ΠΑΕ, η οποία απολογείται για τα έκτροπα την Πέμπτη 11/2.

Υ.Γ. Το paidis. com συνειδητά επιλέγει τη μη αναπαραγωγή του εμετικού βίντεο με την απαράδεκτη ενέργεια του «αελόφρονα» ανεγκέφαλου που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ούτε φυσικά τη μετάδοση των «λεονταρισμών» του πάγκου, υπενθυμίζοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι άνθρωποι της ομάδας οφείλουν να διατηρούν την ψυχραιμία τους λειτουργώντας «πυροσβεστικά» αντί να δυναμιτίζουν το κλίμα πλήττοντας έτσι και το κύρος της ομάδας αλλά και τη φήμη των οπαδών της που δίκαια κέρδισαν το θαυμασμό της φίλαθλης Ελλάδας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ