ΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΠΙΔΟΞΟ ΒΙΑΣΤΗ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μια προειδοποιητική αφίσα που ενημερώνει για «επίδοξο βιαστή της γειτονιάς», κάνοντας μάλιστα λόγο για πολλαπλά περιστατικά “σεξουαλικοποιημένης” βίας σε περιοχές του κέντρου της Λάρισας έκανε την εμφάνισή της εδώ και λίγα 24ωρα στην πόλη προκαλώντας έκπληξη και ανησυχία στην τοπική κοινωνία. 

BIAST1Σύμφωνα με κινήσεις που υπογράφουν και το σχετικό κείμενο της αφίσας, που πλημμύρισε την πλατεία Νομαρχίας και τους γύρω πεζόδρομους, ο άνθρωπος που «φωτογραφίζεται» είναι γνωστός και μάλιστα «νομιμοποιείται από τον κυρίαρχο τοπικό τύπο» (!), που του προσδίδει το ελαφρυντικό του «άκακου» και του «ψυχικά διαταραγμένου», ενώ σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της αφίσας, η ανοχή είναι μηδενική και «τον ψάχνουν».

Το θέμα αν μη τι άλλο είναι σοβαρό και η αστυνομία καλείται να δώσει σχετικές διευκρινίσεις, ειδάλλως κάποιοι ανεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την αναστάτωση που προκάλεσαν.

Όπως και να’ χει επειδή το κείμενο έχει «ονοματεπώνυμο» και υπογράφεται από αναρχοφεμινιστικές, ομοφυλικές, τρανς κλπ. κινήσεις που δραστηριοποιούνται σε Λάρισα, Βόλο κ.ά. περιμένουμε απαντήσεις από υπεύθυνα χείλη πριν προκύψουν τα χειρότερα και το θέμα αποτελέσει αντικείμενο άλλου ρεπορτάζ!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ