Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

Εκδήλωση με θέμα “Παγκοσμιοποίηση: η πορεία της Φροντίδας-Κοινωνικής Πρόνοιας” συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 16-12-2016 η ΕΕΝΑΛ και το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής  στην φιλόξενη αίθουσα της ΔΕΥΑΛ.

Ενήλικες και παιδιά προβληματίστηκαν στο θέμα της φθίνουσας πορείας της Κοινωνικής Πρόνοιας στη χώρα μας και σε όλο τον Δυτικό κόσμο και έστειλαν με απαγγελίες ποιημάτων το μήνυμα της αγάπης, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του αγώνα για την κατοχύρωση του δημόσιου αγαθού της υγείας.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα σε μια ατμόσφαιρα αισιοδοξίας που γέννησαν τα χρώματα των τραγουδιών της χορωδίας και της ορχήστρας των μαθητών υπό τη διεύθυνση της μουσικού Ράνιας Καλέση και των στίχων :

{……………….}

Ο ανταγωνιστής του καλού – το καλύτερο.

Μην παύεις να το αναζητάς με όλο σου το “Είναι”

– αν θέλεις να λογίζεται άνθρωπος και την επομένη-

 

…εάν όντως ποθείς να φτάσεις το αρχέτυπό σου.

 

(…άνθρωπος και την επομένη,Στυλιανός Α.Πασχαλίδης)

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί Λαρισαίοι, η Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευθυμία Ζιώγα και εκπρόσωποι εθελοντικών φορέων. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Λάρισας κα Αργυρώ Γκαραγκούνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ