ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία αστυνομία, πυροσβεστική, δυνάμεις του στρατού και το ΕΚΑΒ προχώρησαν το μεσημέρι σήμερα σε απεγκλωβισμό ασθενών από κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μεταφέροντάς τους σε σκηνές που είχαν στηθεί έξω από το νοσοκομείο.

Ολα τα παραπάνω αποτελούσαν το σενάριο άσκησης για την αντιμετώπιση κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία πραγματοποιήθηκε,  στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ» τα οποία υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών και του διοικητή του ΕΚΕΠΥ Ν. Παπαευσταθίου αλλά και με μία ολόκληρη ώρα καθυστέρηση λόγω αργοπορίας των αξιολογητών που βρέθηκαν για ανάλογη άσκηση και στο Νοσοκομείο του Βόλου, αστυνομία, πυροσβεστική, δυνάμεις του στρατού και το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκαν πλήρως στο σενάριο της άσκησης, σύμφωνα με το οποίο σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την πόλη της Λάρισας με υλικές ζημιές και θύματα να αναφέρονται σε διάφορες περιοχές αλλά και σε κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα και εγκλωβισμούς.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς μετά από ένα 2ωρο περίπου, με τους εξωτερικούς χώρους του ΠΓΝΛ να μετατρέπονται σε ένα υπαίθριο νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη για ετοιμότητα και συντονισμό όλων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης.

Την άσκηση συντόνισε ο διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. Νίκος Παπαευσταθίου σε συνεργασία με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παναγιώτη Νάνο, την υποδιοικητή  Ανθή Χαλιβέρα, τον αν. διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δ. Λιόλιο, τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Βασιλική Αυγέρη, τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, νευροχειρουργό Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Βασίλη Αναγνωστόπουλου κ.ά.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ