ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗ Η “ΕΛΠΙΔΑ”

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, που είναι η 14η Ιουνίου ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» προγραμματίζει και θα πραγματοποιήσει για το καλοκαίρι 2017 σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας τις παρακάτω εθελοντικές αιμοδοσίες:

  • Την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, την 33η αιμοδοσία στα Δελέρια.
  • Την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, την 33η αιμοδοσία στη Ροδιά και
  • Την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2016, την 76 αιμοδοσία στον Αμπελώνα.

Με τις αιμοδοσίες του αυτές το Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» επιδιώκει να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο την παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη και να δημιουργήσει μια ακόμη ευκαιρία για τους κατοίκους του Αμπελώνα, της Ροδιά και των Δελερίων, ηλικίας 18 ως 62 χρόνων, τώρα που λιγοστεύουν οι αγροτικές ασχολίες, τελειώνουν τα μαθήματα στα σχολεία και αρχίζουν οι διακοπές του καλοκαιριού, να προσέλθουν ψυχολογικά και σωματικά έτοιμοι και πρόθυμοι σε κάποια από τις αιμοδοσίες αυτές για να προσφέρουν με την καρδιά τους και την αγάπη τους λίγο από το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους.

  • Να σώσουν με το αίμα τους τη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας, που κινδυνεύει.
  • Να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας ως Χριστιανοί και ως Άνθρωποι.
  • Να γίνουν, αν δεν είναι ακόμη, εθελοντές αιμοδότες.

Μόνο με τη συνεχή προσέλκυση και προσέλευση νέων εθελοντών αιμοδοτών, πιστεύει ο πρόεδρος του συλλόγου «Η ΕΛΠΊΔΑ», κ. Απ. Παπαϊωάννου, θα υπάρχει επάρκεια αίματος και τώρα το καλοκαίρι στα νοσοκομεία μας και δε θα κινδυνεύει η ζωή κανενός συνανθρώπου μας από έλλειψη αίματος. Γι’ αυτό κάθε παλιός αιμοδότης, καθώς και κάθε συνάνθρωπός μας που ευεργετήθηκε στο παρελθόν από το Σύλλογο «Η ΕΛΠΙΔΑ», ας μεριμνήσει να φέρει στις αιμοδοσίες μας αυτές και έναν καινούργιο αιμοδότη.

Αν κάποιοι πάλι, παρά την καλή τους πρόθεση, δεν μπορέσουν για διάφορους λόγους να προσέλθουν και να δώσουν αίμα  στις ημερομηνίες αυτές, μπορούν να πάνε, με το δελτίο του εθελοντή αιμοδότη, οποιαδήποτε εργάσιμη μέρα και ώρα μπορούν, στο κέντρο αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, η σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο και να δώσουν εκεί αίμα, δηλώνοντας, αν θέλουν, ότι δίνουν το αίμα τους για το Σ. Ε. Α. Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ