Αντ. Οικονόμου: Σκεπτικό και ρητορική άλλων δεκαετιών από τον Κ. Αγοραστό

Αιχμές για τον τρόπο σκέψης αλλά και τη ρητορική του υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, αφήνει σε ανακοίνωσή του ο γραμμτέας της Π.Ε. Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ κ. Αντ. Οικονόμου. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου αναφέρει τα εξής:

«Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Ν.Δ. παρουσιάζοντας  την υποψηφιότητά του με τον  συγκεκριμένο τρόπο και πολιτικό λόγο, μας κάνει να απορούμε –όπως και όλους τους Θεσσαλούς- αν αντιλαμβάνεται πραγματικά, ότι στη σημερινή συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες τέτοιου είδους επικοινωνιακά τρικ δεν έχουν απολύτως καμία θέση!

Είναι απορίας άξιον με πιο σκεπτικό έγινε αυτή η επιλογή, γιατί αφ’ ενός μεν το ζήτημα του Αχελώου δεν αντέχει σε μικροπολιτικά παιχνίδια  λόγω της τεράστιας ζωτικής σημασίας που έχει για την Περιφέρειά μας και αφ’ ετέρου δε, δεν συνδέεται σε κανένα στάδιο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας!

Ο κ. Αγοραστός μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι πολίτες της Θεσσαλίας δεν πείθονται από λογικές και πρακτικές που ανήκουν σε άλλες δεκαετίες ,αλλά από σύγχρονες σκέψεις, ιδέες και πολιτικές που θα ανατρέψουν κατεστημένα και θα οδηγήσουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία.

Σ’ αυτή τη προσπάθεια φυσικά, βασική προϋπόθεση αποτελεί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ,ίσως η τελευταία ευκαιρία του Ελληνικού κράτους να αναγεννηθεί , ίσως το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα που θα δώσει προοπτική ευημερίας στους πολίτες αυτής της χώρας. Με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έρχεται η ριζική ανατροπή στο τρόπο άσκησης της εξουσίας, με διαφάνεια και νομιμότητα.

Ο κ. Αγοραστός  με δυσκολία προσπαθεί να ψελλίσει κάποια καλά λόγια για την αξία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ,αυτού  του νέου δημοκρατικού και συμμετοχικού θεσμού που υλοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Καταλαβαίνουμε ότι δυσκολεύεται να εξηγήσει στους Θεσσαλούς πολίτες γιατί επί 6 χρόνια το κόμμα του εξήγγειλε δεκάδες φορές τον Καποδίστρια 2 και ποτέ δεν υλοποίησε, ενώ πριν ένα μήνα καταψήφισε τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στη βουλή, όπως και όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την διαφάνεια και την αξιοκρατία στο δημόσιο.

Κε Αγοραστέ είναι γνωστό ότι τα δύσκολα προβλήματα –όπως η επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος- χρειάζονται ισχυρή συστράτευση και δημιουργική σύνθεση, χωρίς μικροκομματισμούς και ιδιοτέλειες.

Χρειάζονται όμως  πολιτικούς και παρατάξεις με συνέπεια λόγων και πράξεων, που έχουν συναίσθηση των δυσκολιών και βαθιά πίστη για την ανατροπή φθαρμένων πελατειακών  πρακτικών ,που έχουν ξεκάθαρες απόψεις και όραμα, έτσι ώστε όλοι μαζί να φέρουμε στη Θεσσαλία ένα καλύτερο μέλλον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ