Ε.Κ.Λ.: Πάρτε πίσω τις απολύσεις τώρα

Ανακοίνωση με αφορμή απολύσεις στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ εξέδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ακλώντας τη διοίκηση της επιχείρσης να πάρει πίσω τις απολύσεις. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

Η εργοδοσία της επιχείρησης ΙΝΤΡΑΚΑΤ συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στους εργαζόμενους. Προχώρησε σε άλλες 8 απολύσεις. Αφού πρότεινε στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία προκειμένου «όλοι μαζί να σηκώσουν τα βάρη τις κρίσης» τώρα έρχεται να δώσει συνέχεια με απολύσεις. Με το εκβιαστικό επιχείρημα μάλιστα πως ή οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχτούν τις απολύσεις ή την εκ περιτροπής εργασία. Σε κάθε περίπτωση όμως(κατά το κριτήριό  της…) οι εργαζόμενοι πρέπει να θυσιαστούν προκειμένου να μείνουν ανέγγιχτα τα κέρδη της επιχείρησης. Αυτό σημαίνει όταν η επιχείρηση απαντά ότι οι απολύσεις γίνανε για «οικονομοτεχνικούς λόγους».

Η εργοδοσία της ΙΝΤΡΑΚΑΤ αποθρασύνεται από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ(υλοποιώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ) που απελευθερώνει το όριο απολύσεων, την μείωση στο μισό των αποζημιώσεων και συνολικότερα κάνει ότι μπορεί να περιφρουρήσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων .Έχοντας στο πλάι της άξιους συμπαραστάτες την ΝΔ , το ΛΑΟΣ επιχειρεί να σαρώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα για να στοιχίζουν οι εργάτες λίγο και να γεμίζουν έτσι τα σεντούκια της πλουτοκρατίας.

Μεγάλη ευθύνη φέρνουν και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ που τώρα με την αύξηση της ανεργίας χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους απολυμένους, ενώ λίγο πριν ήταν αυτοί που «βγάζαν στο παζάρι» με τον ΣΕΒ κάθε εργασιακό δικαίωμα. Είναι αυτοί που καλούσαν και καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν θυσίες για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα-κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΚΑΤ καμία ανοχή δεν πρέπει να δείξουν. Καμιά διαπραγμάτευση δεν πρέπει να κάνουν για το πόσο θα χάσουν. Καμιά επιλογή ανάμεσα στην εκ περιτροπής εργασία και την απόλυση, ανάμεσα στην «Σκύλλα και την Χάρυβδη». Να αντιδράσουν απέναντι στο μαύρο μέτωπο που έχει κηρύξει τον πόλεμο την ζωή τους. Να αντιδράσουν άμεσα με συλλογικές διαδικασίες-Γενικές συνελεύσεις και μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ αφήνοντας στη άκρη τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Σε κάθε περίπτωση να διατρανώσουν την απαίτηση να πάρει η εργοδοσία πίσω τις απολύσεις καθώς και την απόφασή τους πως καμιά  άλλη θυσία δεν πρόκειται να κάνουνε για την πλουτοκρατία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ