Γ. Σάπκας: Πρέπει να μπει τέρμα στο ρουσφέτι

Για συντήρηση του πελατειακού καθεστώτος και σκανδαλώδεις παρακάμψεις των νόμιμων διαδικασιών στο θέμα των προσλήψεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» και ο επικεφαλής της υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Γ. Σάπκας, απαντώντας σε χθεσινή σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του δήμου Λαρισαίων.

«Σκανδαλωδώς επαίρεται η δημοτική αρχή για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια των ενεργειών της όσον αφορά τις προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όταν, επί σειρά ετών, ακολουθεί την πρακτική άθλιων μεθοδεύσεων, με σκοπό την τοποθέτηση επιλεγμένων από τους ιδίους ατόμων. Κοινώς κοιτάνε, κατά τη λαϊκή ρήση, να βολέψουν «τα δικά τους παιδιά». Με αυτό τον τρόπο κρατάει σε ομηρία τους συμβασιούχους εργαζόμενους, δεσμεύοντας οικογένειες και παιδιά με όρους ψηφοθηρίας και μικροπολιτικής, όπως αναίσχυντα δηλώνει ο και ίδιος ο δήμος στην ανακοίνωσή του, από το 2004! Μια κατάσταση που είχε όλο το χρόνο και την ευκαιρία να ρυθμίσει ο δήμος, αν ήθελε.

Ποια η νομιμότητα στο Δήμο Λαρισαίων όταν, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, η μόνη πάγια τακτική που ακολουθεί η δημοτική  αρχή στο θέμα των προσλήψεων είναι το γνωστό σε όλους μας ρουσφέτι; Επιμένει σε ξεπερασμένες πολιτικές, με βάση το κατάπτυστο πελατειακό σύστημα, που χρόνια ταλανίζει την πόλη, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Χειρότερο δε, είναι το γεγονός ότι δεν διστάζει να υπερασπίζεται δημόσια αυτές τις πρακτικές προβάλλοντάς τις ως «έργον αγαθό».

Δεν μπορεί να περηφανεύεται για αντικειμενικότητα και διαφάνεια η δημοτική αρχή όταν για την κάλυψη των θέσεων των νηπιαγωγών στον ΔΟΒ-ΠΣΔΛ, (16 θέσεις οι οποίες για φέτος εξαιρούνται από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και προσφέρονται με ανάθεση) καθυστερεί επίσης την ανακοίνωση στους ενδιαφερόμενους, χωρίς να υπάρχει αιτιολόγηση. Σίγουρα όμως χάνει και το τελευταίο ίχνος της αξιοπιστίας της όταν δεχόμαστε διαδοχικές καταγγελίες πολιτών, πως κάποιοι ήδη έχουν ενημερώσει συγκεκριμένα άτομα για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους!

Είναι υποχρέωση αυτών που διοικούν τα πράγματα της πόλης να λειτουργούν με άξονα την αξιοκρατία, την ισονομία και τη νομιμότητα. Αντίθετα, βλέπουμε τη δημοτική αρχή να λειτουργεί κάθε φορά με τη λογική της ψηφοθηρίας και να καταφέρεται εναντίον οποιουδήποτε τολμά να στηλιτεύσει τις ενέργειές της. Ξεχνά όμως ότι ο Δήμος είναι των Λαρισαίων! Δεν είναι, ο δήμος, μαγαζάκι κανενός και δεν έχει κανείς δικαίωμα να αντιμετωπίζει τους πολίτες ως πελάτες, που πληρώνουν με υποσχέσεις ψήφων.

Οι πολίτες της Λάρισας απαιτούν το αυτονόητο: Διαφάνεια και νομιμότητα, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες. Πάνω απ’ όλα δικαίωμα στην εργασία για όλους!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ