Ανακοίνωσε υποψηφίους ο Β. Μπούτας

Τους 25 από τους 29 περιφερειακούς συμβούλους στο νομό Λάρισας παρουσίασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος περιφερείάρχης Θεσσαλίας κ. Βαγγέλης Μπούτας, παρουσιάζοντας και στοιχεία της διακήρυξης του συνδυασμού.

Οι υποψήφιοι που ανακοίνωσε είναι: 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Γαβαλά Μαρία

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι

1.- ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  του Βασιλείου

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα, όπου ασκεί δικηγορία από το 1980. Από τα μαθητικά του χρόνια  συμμετέχει στου κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

2.- ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ του Ευθυμίου

Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λογιστής – Φοροτεχνικός στην Αγιά. Συμμετέχει δραστήρια στα πολιτιστικά δρώμενα..Παντρεμένος με τρία παιδιά.

3.- ΒΑΪΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ του Ιωάννη

Γεννήθηκε στη Βερδικούσια. Πρόεδρος της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ), μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας, μέλος της Γραμματείας της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη. Παντρεμένος με μία κόρη.

4. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ του Βασιλείου

Αγρότης. Γεννήθηκε στο Κατοχώρι Φαρσάλων. Συμμετέχει ενεργά στο αγροτικό κίνημα. Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. 

5. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Μιχαήλ

Κατάγεται από το νομό Ηρακλείου Κρήτης. Απόφοιτος της σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργαζόμενη στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ). Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Διοίκησης του Σωματείου Υπαλλήλων- Εμποροϋπαλλήλων.

6.- ΔΕΜΙΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του Ιωάννη

Σιδηροκατασκευαστής (ΕΒΕ), κάτοικος Φαλάνης. Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ, έπικεφαλής Γραμματείας Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ. Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Επαγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Λάρισας, Αντιπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ.

7. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΙΚΗ του Ιωάννη

Επίκουρη Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Προϊστάμενη του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Εργάστηκε κατά περιόδους σε διάφορα Νοσοκομεία και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής. Είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του “Ινστιτούτου Παπανικολάου” για την καταπολέμηση του καρκίνου καθώς και μέλος του Ινστιτούτου “Ι.ΚΑ.Ν.Ο.” για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών ουσιών. Συμμετέχει από δεκαετίας ως ειδικός επιστήμονας σε πολλές ιατρικές αποστολές του ΟΗΕ σε χώρες του τρίτου κόσμου.

8.  ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ρίζου

Γεννήθηκε στη Σπηλιά Λάρισας. Είναι χρυσοχόος. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Λάρισας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΕ Λάρισας.

9.  ΚΑΡΑΜΗΤΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του Δημητρίου

Γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας. Είναι Ιδ. Υπάλληλος, πωλητής στο χώρο των Κτηνιατρικών Φαρμάκων. Κοινοτικός Σύμβουλος Τσαριτσάνης, πρώην πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.

10. ΚΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Δημητρίου

Γεννήθηκε στο Πύθιο Ελασσόνας. Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αγρότης, βιοκαλλιεργητής. Εντάχθηκε στο κίνημα στα φοιτητικά του χρόνια. Εκλεγμένος στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας για χρόνια. Εκλεγμένος στη Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Ελασσόνας. Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος. Επικεφαλής  της ΠΑΣΥ.

11.- ΤΣΙΟΓΚΑ- ΚΑΤΣΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Αθανάσιου

Δασκάλα. Γεννήθηκε στη Δολίχη Ελασσόνας. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας. Διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο Βλοχού Καρδίτσας. Έχει ενεργό συνδικαλιστική δράση στο εκπαιδευτικό και γυναικείο κίνημα. Σύζυγος του αείμνηστου Τάκη Τσιόγκα. Μητέρα δύο παιδιών.

12.- ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΝΙΚΟΣ του Σπύρου

Συνταξιούχος τραπεζικός Μένει μόνιμα στον Τύρναβο από το 1988.. Συμμετέχει στο κίνημα από νεαρή ηλικία.. Παντρεμένος με ένα παιδί.

13.- ΛΟΥΤΡΙΩΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ του Ιωάννη

Γεννήθηκε στο Φωτεινό Καλαμπάκας. Κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Μένει στη Λάρισας από το 1974. Πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού Δέρματος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΟΚΙΔΕ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

14.-  ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ  του Κωνσταντίνου

Νομαρχιακός Σύμβουλος . Γεωπόνος. Γεννήθηκε στη Λάρισα και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στα Φάρσαλα.. Διετέλεσε μέλος της ΠΑΣΥ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

15. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου

Γεννήθηκε στο Βασιλί Φαρσάλων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Βασιλί, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Βασιλί. Παντρεμένος με δυο παιδιά και δυο εγγόνια. 

16. ΝΤΑΝΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ του Αποστόλου

Γεννήθηκε στη Γαλήνη Λάρισας. Αγρότης. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλήνης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαλήνης, Μέλος του Εποπτικου Συμβουλίου της ΕΟΑΣΝΛ, Δημοτικός Σύμβουλος Πλατυκάμπου. Παντρεμένος με δυο παιδιά. 

17. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΓΙΣ του Βάγιου

Δικηγόρος. Διετέλεσε επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λάρισας επί θητείας Δημάρχου Αρ. Λαμπρούλη

18.- ΡΙΖΑΡΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στο Βαλτινό Τρικάλων. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες. Από το 1977 ως σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Πανουργιά και έχουν δύο κόρες.

19 – ΣΒΑΡΝΑ ΦΩΤΕΙΝΗ του Δημητρίου

Υπάλληλος ΔΕΥΑΛ. Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και Γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ). Παντρεμένη μητέρα δύο παιδιών.

20. – ΣΕΡΔΕΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ του Σωτήριου

Εργοδηγός ΔΕ ΟΤΑ. Γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη. Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος, Πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ΟΤΑ και αντιπρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

21. – ΣΙΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Θεοδώρου

Υπάλληλος ΟΤΑ. Γεννήθηκε στη Γεράνεια Ελασσόνας.. Είναι Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, στέλεχος του ΠΑΜΕ.. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λάρισας., Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των ΟΤΑ. Παντρεμένος με ένα παιδί

22.- ΣΙΜΟΥ ΜΑΡΙΑ του Αθανασίου

Ιδιωτική Υπάλληλος. Γεννήθηκε στη Μελιβοία Αγιάς. Έχει ενεργό δράση στο γυναικείο κίνημα της περιοχής Αγιάς και στην Ένωση Λογιστών Λάρισας. Παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών.

23. ΣΚΥΛΛΑΚΟΥ – ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Χρήστου

Νομαρχιακή Σύμβουλος Λάρισας. Διετέλεσε επίσης Νομαρχιακή Σύμβουλος την τετραετία 1998-2002. Εκλεγμένη σε Διοικητικά συμβούλια ως σπουδάστρια και ως εργαζόμενη στο ΙΚΑ Ν. Λάρισας. Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Σκυλλάκο και έχει 2 γιους.

24. ΦΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γκίντσου

Αγρότης.  Γεννήθηκε στις Νέες Καρυές, όπου και μεγάλωσε.. Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος.

25. – ΧΑΤΖΗ – ΓΚΑΝΤΟΥΝΑ ΕΛΕΝΗ του Αθανασίου

Αρχιτέκτων – Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας.  Γεννήθηκε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας από αγρότες γονείς. Δραστηριοποιείται από τα φοιτητικά της χρόνια. Το 2002 και 2006 ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με το συνδυασμό της ΝΕΑΣ. Είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής του Μουσείου Αμπελακίων Περιόδου 1940-1949. Συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι παντρεμένη με τον Ηλία Γκαντούνα Ηλεκτρολόγο Μηχανικό  και έχουν δύο παιδιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ