Ξεκαθάρισε το µπέρδεµα µε τις απουσίες στα σχολεία

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καµία πρόθεση αλλαγής του ορίου απουσιών για τους µαθητές». Με αυτή τη φράση η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου έβαλε χθες τέλος στο µπέρδεµα σχετικά µε τις απουσίες στα σχολεία και ξεκαθάρισε πως θα ισχύσει ό,τι ίσχυε µέχρι πρόπερσι.
Υπενθυµίζεται ότι τις τελευταίες ηµέρες… οι µαθητές σε αρκετά σχολεία, κυρίως της περιφέρειας, είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις ή είχαν προαναγγείλει καταλήψεις επειδή ανησύχησαν ότι το υπουργείο θα µειώσει τον αριθµό των απουσιών.

Χθες το υπουργείο µε ανακοίνωσή του δηµοσιοποίησε εγκύκλιο για το θέµα των απουσιών, την οποία έστειλε σε όλα τα σχολεία της χώρας. Οπως δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, η εγκύκλιος ορίζει ό,τι ίσχυε µέχρι πρόπερσι, δηλαδή το όριο των απουσιών σε 64 δικαιολογηµένες και 50 αδικαιολόγητες.

Η µόνη αλλαγή σε σχέση µε πέρυσι είναι πως δεν θα ισχύσει η έκτακτη προσαύξηση των απουσιών κατά 30%.

Λόγω της γρίπης
Η ρύθµιση αυτή ίσχυσε ειδικά για την περσινή σχολική χρονιά εξαιτίας του αυξηµένου αριθµού απουσιών από τα κρούσµατα της νέας γρίπης Η1Ν1.

Συγκεκριµένα, στα γυµνάσια οι µαθητές θα έχουν δικαίωµα για 50 δικαιολογηµένες απουσίες και 64 αδικαιολόγητες. Στα εσπερινά γυµνάσια, για 50 δικαιολογηµένες και 80 αδικαιολόγητες. Στα λύκεια, για 64 δικαιολογηµένες και 50 αδικαιολόγητες. Στα εσπερινά λύκεια για 80 δικαιολογηµένες και 50 αδικαιολόγητες. Στα επαγγελµατικά λύκεια θα ισχύει ό,τι και στα γενικά, όπως και στα εσπερινά επαγγελµατικά λύκεια ό,τι και στα εσπερινά γενικά.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ