Ξεκινά το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια

Υπερκαλύφθηκε κατά 75 % η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απηύθυνε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στις τράπεζες, για να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση του προγράμματος “Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον”, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί τις επόμενες εβδομάδες και προβλέπει επιδοτήσεις ή άτοκα / χαμηλότοκα δάνεια για νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας με αντικατάσταση / αναβάθμιση του καυστήρα, μονώσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων, κλπ.

“Σε μια περίοδο όπου ο κατασκευαστικός κλάδος δοκιμάζεται και χιλιάδες συνάνθρωποί μας βιώνουν την απειλή της ανεργίας, δίνουμε το σύνθημα για επανεκκίνηση και αναθέρμανση της οικονομίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής του πολίτη”, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η κρατική συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 400 εκατ. ευρώ και οι τράπεζες καλούνται να συνεισφέρουν με άλλα 400. Οι προσφορές που υπεβλήθησαν από 7 τράπεζες χθες, στη λήξη της προθεσμίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ήταν 700 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ