Περικοπή 20% στα εκλογικά επιδόματα

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με μειωμένο το εκλογικό επίδομα κατά 20% και με πολύ λιγότερους υπαλλήλους, καθώς οι δικαιούχοι της εκλογικής αποζημίωσης θα είναι πιθανότατα κατά 40% λιγότεροι απ’ ό,τι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ηδη, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ – ΟΤΑ) προτίθεται να απέχει από τις εκλογές, αντιδρώντας στη μείωση… του επιδόματος. Πρόκειται για 70.000 υπαλλήλους, οι οποίοι για πρώτη φορά δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες. «Χωρίς εμάς είναι δύσκολο να γίνουν εκλογές», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος. Στο ερώτημα αν κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα οι εκλογές λόγω αποχής εργαζομένων, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος απαντά ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα» και πως «όλες οι προσπάθειες στρέφονται στη διενέργεια των εκλογών με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο».

Την απόφαση για περικοπές εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών έλαβε το υπουργείο Εσωτερικών και την ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια διακομματικής επιτροπής, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σχετικά θέματα. Μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση ειπώθηκε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 άτομα, στα οποία χορηγείτο εκλογική αποζημίωση, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία συμμετοχή στην προετοιμασία και τη διενέργεια των εκλογών.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι πλέον λαμβάνουν ενσωματωμένο το εκλογικό επίδομα στα έξοδα κίνησης (295 ευρώ μηνιαίως), όπου έχει επέλθει και σε αυτά μείωση (από 365 ευρώ).

Περισσότερα στο: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100045_09/10/2010_418113

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ