1 στους 3 ΔΕΝ πληρώνει τη ΔΕΗ

Ένας στους τρεις καταναλωτές (το 31,18%) στην Αθήνα δεν μπορεί να εξοφλήσει τα καυτά τιμολόγια του ηλεκτρικού και τον αναμένει… το σκοτάδι, όπως και το κρύο του χειμώνα. Στη χώρα συνολικά το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 27,62% (ένας στους τέσσερις καταναλωτές). Μόνο τον φετινό Ιούνιο 1.094.585…καταναλωτές δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της επιχείρησης. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και σε άλλες ΔΕΚΟ, καθώς:

  • Στον ΟΤΕ εκτιμάται πως οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000.

  • Στην ΕΥΔΑΠ διαπιστώνεται πως… αυξάνονται θεαματικά τα κρούσματα των απλήρωτων λογαριασμών, ιδιαίτερα αυτών με υψηλά ποσά.

Η κατάσταση στη ΔΕΗ αναμένεται να επιδεινωθεί από τον Ιανουάριο, οπότε το ηλεκτρικό ρεύμα θα ακριβύνει κατά 13,7% τουλάχιστον.

«Βουνό» οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί, με τα χρέη των καταναλωτών στη ΔΕΗ να είναι αυξημένα κατά 168% πέρυσι σε σχέση με το 2004. Η κατάσταση είναι πλέον δραματική, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι κατά την ίδια πενταετία (2004-2009) αυξήθηκαν κατά 208% τα χρέη των «μη ενεργών» καταναλωτών. Δηλαδή αυτών στους οποίους έχει γίνει (και διατηρείται) διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.

Οι δε διακοπές της ηλεκτροδότησης τείνουν να πάρουν μορφή επιδημίας.

Περισσότερα: ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ