Β. ΜΠΟΥΤΑΣ: Ευθύνεστε το ίδιο κι εσείς, κ. Σαμαρά!

Μ’ αφορμή την περιοδεία του Α. Σαμαρά στους νομούς της Θεσσαλίας, που αρχίζει αύριο, ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δήλωσε: “Μετά τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, τη Θεσσαλία επισκέπτεται και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αν. Σαμαράς, για να στηρίξει τους υποψήφιους του κόμματός του για την Περιφέρεια και τους δήμους της περιοχής μας.

 Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, είχα στείλει ανοιχτή επιστολή στα ΜΜΕ, στην οποία αναφερόμουν σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσσαλικός λαός, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, καλώντας τον ν’ απολογηθεί. Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην προεκλογική κυβερνητική φιέστα που στήθηκε στη Λάρισα, δεν έδωσε απαντήσεις γι’ αυτά τα ζητήματα.

 Τα ίδια ζητήματα θέτω και προς τον κ. Σαμαρά. Οχι μόνο επειδή η κυβέρνηση του κόμματός του την ίδια αντιλαϊκή πολιτική εφάρμοσε – γι’ αυτό καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές – αλλά, κυρίως, διότι, ως αξιωματική αντιπολίτευση,  συμφωνεί, στην πράξη, με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και, όπου χρειάζεται, βάζει πλάτη για να βοηθήσει στο πέρασμα της.

 Επομένως και ο πρόεδρος της ΝΔ καλείται ν’ απολογηθεί, μαζί με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για όσα δεινά αυτή η πολιτική έχει προκαλέσει το λαό της Θεσσαλίας, (διόγκωση της ανεργίας, μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, λουκέτα στα εμπορικά μαγαζιά και στις μικρές επιχειρήσεις, εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας – πρόνοιας, του πολιτισμού – αθλητισμού, ξεπούλημα ορεινών όγκων, παραλιών, παραγωγικής γης στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, απανωτά «χαράτσια» στα διόδια κ.α.)

 Ο κ. Σαμαράς ζητάει από το λαό να καταδικάσει, με την ψήφο του, το ΠΑΣΟΚ, επειδή η κυβέρνηση υπέγραψε το μνημόνιο με την τρόικα. Ομως, το μνημόνιο δεν είναι παρά η συνόψιση των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούν στη χώρα μας η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, με τα οποία, επί της ουσίας, συμφωνεί η ΝΔ κι απ’ αυτή την άποψη έχει «υπογράψει» το μνημόνιο κι ας μην το ψήφισε τη Βουλή, για μικροκομματικούς και «αντιπολιτευτικούς» λόγους. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η ΝΔ καταψήφισε το μνημόνιο «για να μην γίνει μοναδική αντιπολίτευση ο δρόμος», δηλαδή, οι λαϊκοί αγώνες.

 Και ο Κ. Αγοραστός, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας που στηρίζεται από τη ΝΔ, ζητάει να υπάρξει «αντιμνημονιακή ψήφος», θέλοντας, μ’ αυτό τον τρόπο, να εκμεταλλευτεί την μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου. Ομως, «πλακώνει σαν το ορτύκι» όταν καλείται ν’ απαντήσει κατά πόσο ευθύνεται η κυβέρνηση του δικού του κόμματος – κι ο ίδιος, προσωπικά, ως κυβερνητικός βουλευτής – για τα μεγάλα βάνασα που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

 Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροεπιχειρηματίες, οι νέοι, οι γυναίκες  της Θεσσαλίας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν ψηφίζοντας τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εχουν, όμως, πολλά να κερδίσουν ψηφίζοντας το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Και στο α΄και στον β΄γύρο των εκλογών. Κι είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το πράξουν»…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ