Ψάχνουν ληστές στον Κίσσαβο

Τις πλαγιές του Κισσάβου χτενίζουν μέχρι αυτή την ώρα δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας προκειμένου να εντοπίσουν δύο ενόπλους, που λήστεψαν το μεσημέρι το υποκατάστημα της Alpa Bank, στη Γιάννουλη, διαφεύγοντας με λεία 30.000 ευρώ. Μετά τη ληστεία ακολούθησε καταδίωξη των δραστών από περιπολικά και ανταλλαγή πυροβολισμών των ληστών με τους αστυνομικούς…Οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή πέριξ του θεάτρου Τεμπών, πάνω από το Ομόλιο, όπου και οι ληστές εγκατέλειψαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις δύο χθες το μεσημέρι, όταν οι δύο άγνωστοι άνδρες εμφανίστηκαν στο υποκατάστημα της Alpha Bank και με τα όπλα στα χέρια καθήλωσαν το προσωπικό και τους πελάτες. Στη συνέχεια άρπαξαν από τα ταμεία χρηματικό ποσό 30.000 ευρώ και βγήκαν από την τράπεζα κινούμενοι προς το όχημα με το οποίο και είχαν μεταβεί στο σημείο. Ωστόσο, κατά την ώρα της ληστείας τους έπεσαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου διαφυγής με αποτέλεσμα οι ληστές να βρεθούν προ εκπλήξεως. Δίχως να διστάσουν και ενώ ήδη είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, οι δράστες ακινητοποίησαν διερχόμενο οδηγό τον οποίο έβγαλαν από το αμάξι του (ένα ford focus) μαζί με έναν επιβάτη, επιβιβάστηκαν σε αυτό και τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε μία εντυπωσιακή καταδίωξη των ληστών από περιπολικά της Ασφάλειας και της Τροχαίας Λάρισας, που οδήγησε σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ληστών και αστυνομικών, όταν οι τελευταίοι τους προσέγγισαν σε απόσταση αναπνοής ενώ κινούνταν στην επαρχιακή οδό Ομολίου- Στομίου. Οι σφαίρες έπεσαν βροχή αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρά το γεγονός ότι οι ληστές χρησιμοποίησαν βαρύ οπλισμό. Τελικά, οι δύο δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και να κρυφτούν στις κατάφυτες πλαγιές του Κισσάβου. Οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο εγκαταλειμμένο σε δασικό δρόμο, κοντά στο θέατρο Τεμπών, ενώ την επιχείρηση εντοπισμού τους συνέδραμε και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρουν μαζί τους τουλάχιστον ένα πιστόλι και ένα αυτόματο όπλο τύπου Καλάσνικοφ και αξιολογούνται από την αστυνομία ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι.  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ