Η ώρα για κάτι νέο στην πολιτική ζωή του τόπου έφτασε

Δήλωση της Θέκλας Παρασκευούδη για τα αποτελέσματα του α΄ γύρου των εκλογών

Το μήνυμα των προχθεσινών εκλογών ήταν σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων. Τα δύο κόμματα εξουσίας υπέστησαν μια μεγάλη στρατηγική ήττα η οποία δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ωραιοποιηθεί, και την οποία πρέπει όλοι μας να λάβουμε σοβαρά υπόψη. ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ απώλεσαν στις πρόσφατες εκλογές 1.100.000 και 550.000 ψηφοφόρους αντίστοιχα σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2009.

Η αποδοκιμασία των πολιτικών επιλογών τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι παραπάνω από εμφανής. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την αποχή που κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (40%) καθώς και το ποσοστό των λευκών και των άκυρων ψηφοδελτίων (10%) τότε το αδιέξοδο για τις ηγεσίες των δύο «μεγάλων» κομμάτων γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Η ελληνική κοινωνία απαιτεί εθνική συνεννόηση και συνεργασία για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση που την μαστίζει εδώ και 1,5 περίπου χρόνο. Απαιτεί πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις οι οποίες να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη της. Απαιτεί πολιτικούς με όρεξη για δουλειά, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, θάρρος, ειλικρίνεια και πάνω απ’ όλα απαιτεί από τους πολιτικούς να είναι αποτελεσματικοί και να θέτουν το κοινό καλό σε πρώτη προτεραιότητα.

Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το βράδυ των εκλογών, εκτιμώ ότι δυστυχώς, οι δύο πολιτικοί άνδρες, δεν έλαβαν το μήνυμα που ο λαός με τόση σοφία τους απέστειλε.

Η ώρα για κάτι νέο στην πολιτική ζωή του τόπου έφτασε.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ