Στη δύση του πολιτικού συστήματος, ανατολή της ΔΗ.ΣΥ

ΓΡΑΦΕΙ ο Μάριος Ξηρομερίτης, Χειρουργός Ουρολόγος Παίδων και Ανηλίκων, Αντιδήμαρχος Λαρισαίων

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου  ανακοινώθηκε ο προγραμματισμένος δημοκρατικός τοκετός ενός νέου κόμματος. Μια ανακοίνωση που  περικλείει θέσεις, απόψεις και συνθέσεις για μια επιπλέον ελπίδα στον τόπο μας. Ένας τόπος ευλογημένος όπως η πατρίδα μας που έφτασε ως εδώ μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης. Ο ξύλινος λόγος και οι φρούδες πολιτικές πράξεις καταδικασμένες ούτως ή άλλως από την συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν απαξιωθεί από μόνες τους. Η πολιτική ζωή νοσεί και κανείς δεν επιθυμεί να το πει ευθαρσώς. Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας αντιμάχονται ΜΟΝΟ για τις καρέκλες που στηρίζονται στις ματωμένες πλάτες του λαού μας. Τα μικρότερα εναγωνίως και με στείρα αντιπολιτευτικά συνθήματα προσπαθούν να μαντρώσουν κάποιους παραπάνω για να έχουν λόγο ύπαρξης. Αυτό το σκηνικό ευτυχώς δονείται από κάποιες φωνές ελεύθερων ανθρώπων και μικρών κομμάτων που δεν φοβούνται πολιτικό κόστος και φθορά διότι αυτός ο φόβος οδήγησε τη χώρα στη διαφθορά και την αυτοκαταστροφή της. Ελάχιστες φωνές που προσπαθούν να πούνε τα αυτονόητα πνίγονται στο κυκεώνα ενός φαύλου συστήματος. Η συμμετοχή είναι το υπογάστριο χτύπημα σε οτιδήποτε κακώς κείμενο που έχουμε κληρονομήσει και η ενδυνάμωση της ουσιαστικής δημοκρατίας μέσα από την διαφορετικότητα των απόψεων και τον εσωτερικό έλεγχο είναι το κλειδί για τα δεινά του τόπου μας.

Μονοκομματικές κυβερνήσεις που βιώσαμε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες της μεταπολίτευσης εκ των γεγονότων κρίνοντας ήταν η Αχίλλειος πτέρνα της δημοκρατίας μας και με σταθερή πορεία μας οδήγησαν στην σημερινή χρεοκοπία. Ας απομυθοποιήσουμε λοιπόν τα στερεότυπα που μας δημιουργήσανε οι ίδιοι οι πολιτικοί και ας πούμε ένα δημοκρατικό ναι στην πολυσυλλεκτικότητα και στην συμμετοχική διακυβέρνηση με μικρά, μεγάλα και μικρότερα κόμματα. Έτσι θα ελεγχθεί και θα αναβαπτιστεί η Δημοκρατία μας.

Αυτό το νεωτεριστικό μήνυμα αχθοφορεί το νέο αυτό κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ,η Δημοκρατική Συνεργασία που ευελπιστεί να δώσει το όχημα της λύσης στα σημερινά, καθημερινά αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει τα κόμματα εξουσίας.

Την επανάσταση του αυτονόητου την ακούσαμε αλλά στην πράξη δεν την είδαμε, ήρθε λοιπόν ο συγκερασμός του χώρου και του χρόνου στην πατρίδα μας ώστε να κυοφορηθεί αυτή η πολιτική δύναμη που θα σταθεί δίπλα στον πολίτη και τα καθημερινά του προβλήματα για να δοθούν θεσμικές και οριστικές λύσεις που θα δώσουν το μήνυμα της ελπίδας και στους ΝΕΟΥΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ