Ακατάλληλο ζυμαρικό εντόπισε η Νομαρχία

Ακατάλληλο τρόφιμο εντόπισε η νομαρχία Λάρισας σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε κατάστημα βιολογικών τροφίμων η Διεύθυνση Εμπορίου και Προσταίας του καταναλωτή. Πρόκειται για ζυμαρικό που περιείχε τεχνητές χρωστικές ουσίες και για το οποίο η Νομαρχία διέταξε την απόσυρσή του, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία του καταναλωτικού κοινού.

Ειδικότερα,  η   αρμόδια Διεύθυνσης Εμπορίου  ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

«Η Διεύθυνση Εμπορίου – Προστασίας Καταναλωτή & Απασχόλησης κατά την διεξαγωγή δειγματοληψιών στα πλαίσια του Προγράμματος του Επίσημου Ελέγχου Τροφίμων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την διακίνηση ζυμαρικών που περιείχαν χρωστική, ενώ απαγορεύεται η χρήση τεχνητής χρωστικής στη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΟ – ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ» με τομάτα και παντζάρι  των 500 g  με αρ. παρτίδας 190909 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από της 19/09/11, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την βιομηχανία ζυμαρικών MELKO Α.Ε.Β.Ε. (Γκαγκάλες Ηρακλείου Κρήτης).

Η υπηρεσία διέταξε την άμεση ανάκληση –  απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έλεγχοι που πραγματοποιούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Λάρισας σε όλα τα καταστήματα τροφίμων  είναι ιδιαίτερα αυστηροί και συνεχείς ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των καταναλωτών.

Σε κάθε περίπτωση οι κυρώσεις για τους παραβάτες θα είναι αυστηρές και θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ