ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: Ζητούν αποπεράτωση του Γυμναστηρίου και επέκταση της αυλής

Το θέμα της αποπεράτωσης του γυμναστηρίου  και της επισκευής της αυλής του σχολείου τους έθεσαν στην Αντινομάρχη (και νέα Αντιπεριφερειάρχη) κ. Ρένα Καραλαριώτου  ως εκπρόσωπου του Νομάρχη, οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας που συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Νομαρχίας.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από μέλη του Συλλόγου Γονέων, ζήτησαν την αποπεράτωση του γυμναστηρίου, που όντας ημιτελές, αποτελεί αυτή τη στιγμή πηγή κινδύνου και ατυχημάτων, ενώ παράλληλα ζήτησαν την ανακατασκευή και επέκταση της αυλής, αφού έχει καταστραφεί ο αθλητικός χώρος κι έχουν συμβεί και αρκετά ατυχήματα.

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι η Νομαρχία ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στην κατασκευή του γυμναστηρίου, που δυστυχώς τώρα παραμένει ημιτελές λόγω της έλλειψης χρημάτων από το αρμόδιο υπουργείο.

“Το ζήτημα της αποπεράτωσης του γυμναστηρίου μας απασχολεί πάρα πολύ σοβαρά. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψιν μας ότι διανύουμε μία μεταβατική περίοδο κατά την οποία αφενός η Νομαρχία θα δώσει τη θέση της στην αιρετή Περιφέρεια κι αφετέρου η γενικότερη οικονομική δυσπραγία του κράτους έχει επιπτώσεις ακόμη και στη χρηματοδότηση αναγκαίων σχολικών υποδομών. Με την έναρξη της νέας χρονιάς πλέον θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να προχωρήσουν άμεσα τόσο το θέμα της αποπεράτωσης του γυμναστηρίου όσο και αυτό της ανακατασκευής της αυλής.

Η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί βασική μας προτεραιότητα όσο και το να έχουμε συνολικά ποιοτική εκπαίδευση. Γι΄αυτό θα έχουμε ως βασικό μέλημά μας την άρση των όποιων εμποδίων παρουσιαστούν μέχρις ότου καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση του έργου”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ