Οχι στο κλείσιμο της ΔΟΥ Τυρνάβου

Ανακοίνωση της πολιτικής κίνσης Τυρνάβου του ΣΥΝ

Το κλείσιμο της ΔΟΥ – εφορίας Τυρνάβου δεν είναι το πρώτο ούτε και το τελευταίο κυβερνητικό βήμα. Απλά εντάσσεται στο ξεδίπλωμα μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που δεν αρκείται στις μειώσεις των μισθών και την εργασιακή ανασφάλεια, αλλά ακουμπά κάθε κοινωνική λειτουργία… Η κυβέρνηση  προσεγγίζει το θέμα με τη γνωστή διαχειριστική λογική των κριτηρίων που θυμίζει τη τακτική των διεθνών δανειστών της. Μια απάνθρωπη  λογική που θεωρεί πως η οικονομία δεν περνά μέσα από την κοινωνική πραγματικότητα. Μια λογική που θεωρεί πως η συγκέντρωση πλούτου γίνεται μόνο μέσα από την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το πρόβλημα. Αντί να παραδεχθεί πως οι ίδιοι με τις πολιτικές τους τριάντα χρόνια τώρα, οδήγησαν τους λίγους σε γρήγορο πλουτισμό και τη κοινωνία σε μαρασμό, έρχεται τώρα να επιμερίσει την ίδια πολιτική σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Δείχνει να μη καταλαβαίνει πως η στέρηση των δημοσίων παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτελεί  απαξίωση της τοπικής κοινωνίας και υποβαθμίζει τη ζωή των πολιτών. Το πρόβλημα που δημιουργεί το κλείσιμο της εφορίας  δεν είναι μόνο το πώς και πότε θα εξυπηρετείται ο πολίτης, ή το χρόνο που θα σπαταλά αλλά, η παράλληλη υποβάθμιση και άλλων αξιών του τόπου. Ποιος θέλει να ζει σε μια κοινωνία που στερείται οικονομικών υπηρεσιών, δεν διαθέτει γραφεία ΟΤΕ και ΔΕΗ και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα στερηθεί των υπηρεσιών υγείας, θα κλείσουν σχολεία, δεν γίνονται έργα υποδομής και δεν υπάρχει πολιτιστική δραστηριότητα;

Συμπολίτες, η κυβέρνηση θέλει τη κοινωνία σε ύπνωση. Εμείς πρέπει να αντισταθούμε!

Η αντίσταση αυτή θα εκφρασθεί μόνο με συντονισμένες ενέργειες με πρώτους τη Δημοτική αρχή και τους επαγγελματικούς φορείς και φυσικά όλους τους πολίτες. Η αδιαφορία και η βουβή αποδοχή δίνει χώρο στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών. Κανείς δεν περισσεύει!

Ούτε ο αυριανός δήμαρχος που με ακατανόητες ενέργειες δείχνει να ίπταται του προβλήματος και να μη στρατεύεται για το συμφέρον της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ