Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ο βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός Αμπελώνα

Το Δ.Σ. του Δήμου Αμπελώνα αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ‘’Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρο 2007-2013’’ την κατασκευή του έργου βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού.

Ήδη η μελέτη κατασκευής του κτιρίου είναι έτοιμη, εκπονήθηκε από ειδικούς επιστήμονες και έχει όλα τα χαρακτηριστικά των βιοκλιματικών κτιρίων σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και τις προδιαγραφές της πράσινης ανάπτυξης. Χωροταξικά θα ανεγερθεί σε δημοτικό οικόπεδο στη συμβολή των οδών Φαλάνης και Πρ. Ηλία.

Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο για τις υποδομές φροντίδας παιδιών, αλλά και την αειφόρο ανάπτυξη κα ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία.

Ο Δήμαρχος Αμπελώνα ικανοποιημένος από την εξέλιξη του θέματος δήλωσε τα εξής: « Η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στον Αμπελώνα λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς του Δήμου μας. Χαίρομαι που οι προσπάθειες μας για το έργο αυτό βαίνουν προς υλοποίηση και θα ανακουφίσουν μια σημαντική κοινωνική μας ομάδα, αυτή των νέων γονέων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ