Οι ρώσικες στολές προκαλούν πνευμονία

Οι νέες στρατιωτικές στολές του ρωσικού στρατού, δημιούργημα κορυφαίου σχεδιαστή της χώρας, είναι όμορφές, κομψές και αποστασιοποιημένες και από την αυστηρότητα του Τσαρικού και από την γκρίζα αισθητική του Κόκκινου Στρατού. Έχουν όμως ένα ελάττωμα: αποδείχθηκαν πολύ «ψιλές» για να αντέξουν το άγριο ψύχος των βορείων στρατοπέδων, με αποτέλεσμα περίπου 250 ρώσοι φαντάροι να έχουν εισαχθεί από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα σε νοσοκομεία με συμπτώματα πνευμονίας.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Rossiyskaya Gazeta», σημαντικός αριθμός ρώσων που υπηρετούν την πατρίδα -υπολογίζονται μεταξύ 60 και 250- έπεσαν στο κρεβάτι με συμπτώματα που κυμαίνονται από απλό κρύωμα έως πνευμονία, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές της χώρας οι οποίες δέχονται σφοδρή την επίθεση των αέριων μαζών του Βόρειου Πόλου. «Κυριολεκτικά νιώθουν σα να είναι γυμνοί όταν κυκλοφορούν έξω», αναφέρει στην εφημερίδα με παραπονεμένα λόγια η μητέρα ενός φαντάρου. «Οι στολές αυτές έστειλαν πολλούς στο νοσοκομείο. Κι ο δικός μας πνευμονία έπαθε».

Η Rossiyskaya Gazeta υποστηρίζει ότι στους αρμοδίους του υπουργείου Αμύνης δεν είχαν φτάσει ποτέ σχετικές διαμαρτυρίες ή αναφορές ώστε εκείνοι να δράσουν εγκαίρως. Οι ίδιοι αποδίδουν τα συμβάντα σε απροσεξία κάποιων αξιωματικών που ανάγκασαν στρατιώτες να μείνουν εκτεθειμένοι σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες «που καμία στολή δεν θα τις άντεχε».

Όμως οι ρωσίδες μαμάδες έχουν άλλη γνώμη: «Δώσανε στα παλικάρια μας, μπότες φτιαγμένες από ψεύτικο δέρμα,  σόλες πλαστικές και κάλτσες και ρούχα που είναι σίγουρα ακατάλληλα για χειμώνα», καταθέτει μία εξ αυτών στην Daily Telegraph.

Περισσότερα: ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ