Δυναμική παρέμβαση κατά του 5ευρου

Την άμεση κατάργηση της αμοιβής των 5 ευρώ για την εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία των κρατικών νοσοκομείων διεκδικεί η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Λάρισας μέλη της οποίας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Γ.Ν.Λ.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των ΕΚΛ – ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ – Ενωση Γυναικών Λάρισας μετέβησαν και στα ιατρεία του ΙΚΑ Λάρισας από όπου έστειλαν μήνυμα προς την κυβέρνηση για την άμεση επίλυση του οξύτατου προβλήματος των ελλείψεων ιατρών, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται, όπως πρέπει, οι χιλιάδες ασφαλισμένοι του ιδρύματος.

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής τονίζεται:

«Η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, επιταχύνει την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, που εδώ και χρόνια είχαν αποφασίσει. Στον τομέα της υγείας, με ατμομηχανή το νομοσχέδιο (που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή) «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» δρομολογεί τον «οδοστρωτήρα» στους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας, που οδηγεί στη σύνθλιψη των υπηρεσιών και σε νέες περικοπές των παροχών αλλά και σε νέα χαράτσια για τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και τους μετανάστες.

Στην πραγματικότητα, τα δημόσια νοσοκομεία θα μετατραπούν ολοκληρωτικά σε επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίζουν τους ασθενείς σαν πελάτες και θα τους πουλάνε υπηρεσίες. Αυτή την κατεύθυνση εξυπηρετεί η αύξηση  της πληρωμής στα εξωτερικά ιατρεία σε 5 ευρώ από 3 που ήταν. Για τον ίδιο λόγο η κυβέρνηση γενικεύει την αυξημένη  συμμετοχή  στις  ιατρικές  και  εργαστηριακές  εξετάσεις  και  μάλιστα  με  νέα  αυξημένα  τιμολόγια  σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Γι’ αυτό αυξάνεται ο αριθμός των φαρμάκων και των εξετάσεων, που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν είναι μονόδρομος η σημερινή πολιτική. Μπορούμε να διεκδικήσουμε, όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα μας στερούν. Μπορούμε να έχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σταθερή δουλειά, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καλές αμοιβές, πλήρη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ