Δέσμευση Γερουλάνου για αναπτυξιακό πρόγραμμα στη Θεσσαλία

Τη δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου ότι θα χρηματοδοτηθεί αναπτυξιακό πρόγραμμα στη Θεσσαλία με έμφαση στους τομείς του τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού με τους Περιφερειάρχες στο υπουργείο…«Η Θεσσαλία έχει ανάγκη ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα εμπροσθοβαρές, το οποίο να καλύπτει το σύνολο της περιφέρειας και να δίνει βαρύτητα σε έργα που αποφέρουν προστιθέμενη αξία και συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης και την τόνωση της απασχόλησης», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε από τον κ. Π. Γερουλάνο να γίνει το συντομότερο συνάντησή τους ώστε να συζητηθούν τα σημαντικά θέματα της Θεσσαλίας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Θεσσαλία, πρόταση που έγινε δεκτή από τον Υπουργό.

Παράλληλα, έθεσε σημαντικά θέματα, από το αρχαίο θέατρο Λάρισας έως την πρόσληψη προσωπικού για το Σπήλαιο Θεόπετρας και από τα μουσεία της Θεσσαλίας έως την τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε την Θεσσαλία ως «μικρή Ελλάδα» αφού περιλαμβάνει όλα όσα μπορεί να συναντήσει ο τουρίστας στη χώρα μας και έθεσε τα ζητήματα της χρηματοδότησης της περιφέρειας και της συνεργασίας κεντρικής κυβέρνησης – περιφερειών.

«Σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος προϋπολογισμός στις περιφέρειες», είπε χαρακτηριστικά και έκρινε αναγκαίο αφ’ ενός να υπάρξουν συνέργειες στην τουριστική πολιτική του αρμόδιου υπουργείου και των περιφερειών και αφ’ ετέρου να είναι ενιαίος ο στρατηγικός σχεδιασμός. Κυρίως, όμως, έκρινε αναγκαία την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας ώστε να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.

Στον τομέα του πολιτισμού ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε την αναγκαιότητα να προστατευθεί και να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλίας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στον αθλητισμό επισημαίνοντας ότι εκτός από τα προφανή οφέλη που έχει ιδίως για τους νέους μπορεί να συντελέσει στην ενίσχυση του τουρισμού (αθλοτουρισμός).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ