Να μην κλείσει το γυμνάσιο Τσαριτσάνης

Αποδέκτης ολοένα αυξανόμενων διαμαρτυριών από Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικούς και τοπικούς παράγοντες που αντιτίθενται στις επερχόμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, γίνεται καθημερινά η Αντιπεριφέρεια Λάρισας.

Την αντίδρασή τους στον… «Καλλικράτη» της εκπαίδευσης εξέφρασαν σήμερα στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου οι Σύλλογοι Γονέων  και οι τοπικοί φορείς  της Τσαριτσάνης, όντας θορυβημένοι από τις φήμες που κάνουν λόγο για κατάργηση του Γυμνασίου και Λυκείου  της κωμόπολης.

Συνοδευόμενοι από την Περιφερειακή Σύμβουλο (και πρώην Έπαρχο Ελασσόνας) κ. Μαρία Μαμάρα, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τσαριτσάνης κ. Αχιλ. Μητσιμπόνας και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κ. Καραγιάννης και Μιλτ. Βαρσάμης, καθώς και οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων, εξέφρασαν την αντίθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας στο επικείμενο κλείσιμο ενός ιστορικού σχολείου, της «Οικονόμειου Σχολής».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «το σχολείο διαθέτει άριστη κτιριακή υποδομή κι επιτελεί αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο, ανταποκρινόμενο πλήρως στις ολοένα αυξανόμενες πληθυσμιακές ανάγκες της περιοχής. Γι΄ αυτό θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, έτσι ώστε η Οικονόμειος Σχολή να συνεχίσει την εκπαιδευτική της προσφορά και να μην υποβαθμιστεί η κωμόπολή μας. Έτσι, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια όχι μόνο για τη διατήρηση του σχολείου αλλά και για την αναβάθμισή του».

Από τη μεριά της η κ. Καραλαριώτου επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας πάνω στο θέμα και επεσήμανε ότι όλα τα ζητήματα που άπτονται της εκπαίδευσης στην περιοχή μας θα συζητηθούν στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ